Ο ΣΑΝΤΟΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ

 

Δεν έχει ξαναγίνει τέτοιο δούλεμα. Μία ατάκα είπε ο Φερνάντο Σάντος, μετά την πρόκριση της Πορτογαλίας στον τελικό του Ευρώ, κι έβαλε στο τσεπάκι του όλη την Ελλάδα. Τόσο απλά. Τόσο εύκολα.

Για να γίνει πρωθυπουργός ο Τσίπρας, για να αποδειχθεί μέσω της... κάλπης ο πλέον κατάλληλος κυβερνήτης, ο σύντροφος για επτά χρόνια είπε τα άντερά του, τα σκώτια του, μέχρι που χάλασε τους πνεύμονές του. Αν γίνει γκάλοπ σήμερα, ποιος είναι ο πιο δημοφιλής, ο πιο κατάλληλος για κυβερνήτης στην Ελλάδα, ποιος θα πάρει τα περισσότερα ποσοστά. Ο Τσίπρας ή ο Σάντος. Ασφαλώς όχι ο πρόεδρος του Σύριζα.

Στην πιο μεγάλη στιγμή της καριέρας του, την πρόκριση σε τελικό μεγάλης διεθνούς διοργάνωσης, ο Σάντος θυμήθηκε την Ελλάδα. Και τους φουκαριάρηδες Έλληνες. Που τον στηρίζουν ηθικά. Που τους σκέπτεται.

Αυτό δεν το έχει κάνει ουδείς άλλος. Μόνον ο Τσίπρας, αλλά δεν πιάνει. Σε κάθε ευκαιρία ο Έλληνας πρωθυπουργός για να θυμίζει σ' όσους το έχουν ξεχάσει ότι είναι... αριστερός, όλο και πετάει την παντόφλα, ότι πρέπει να σκεφθούμε τους λαούς της Ευρώπης.

Φοβερά πράγματα. Ο Τσίπρας όχι μόνον τον ελληνικό λαό σκέπτεται, αλλά όλους τους λαούς. Έτσι που λες με τον Σάντος. Μίλησε για την οικογένειά του, για την πατρίδα του, αλλά και για την Ελλάδα.

Διαβάστε ακόμα:

Με Ντε λα Μπέγια δεν τσουλάει το καράβι