ΤΑΜΠΟΥΡΩΘΗΚΑΝ ΧΩΡΙΣ ΕΝΤΟΛΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ!

 

Παίζει η Γαλλία για την πρόκριση στον τελικό. Κόντρα στην Γερμανία δεν έχει άλλη επιλογή από τη νίκη. Και ο αγώνας ο ημιτελικός γίνεται στην έδρα της. Στη Μασαλία, μάλιστα, για να μη ξεχνιόμαστε.

Γνωστό ότι όπου λιμάνι παίζει μεγαλύτερος, πιο καυτός φανατισμός ποδοσφαιρικός. Κι όμως, μετά το 6', μετά την ευκαιρία που δεν έκανε γκολ το Γκριεζμάν, λες και βάρεσε ένας κουφός «συναγερμός» και οι Γάλλοι έκαναν πίσω. Φοβερό. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου ταμπουρώθηκαν στην περιοχή τους.

Τι σόι κολοσσιαίος ημιτελικός είναι αυτός με τις δύο πράγματι καλύτερες ομάδες του τουρνουά, και η μία, η Γαλλία να έχει μαντρωθεί για να προστατεύσει τα δοκάρια του τερματοφύλακά τους. Κι όμως έγινε! Οκτώ και εννέα Γάλλοι κυκλοφορούσαν στην περιοχή τους, σε ροή αγώνα, όχι σε στημένη φάση.

Το ερώτημα. Σαφέστατα το αδύνατο σημείο της Γαλλίας είναι η άμυνά της. Το είδαμε πανηγυρικά στο παιχνίδι με την Ισλανδία. Ο προπονητής, λοιπόν, της Γαλλίας τους ζήτησε να οπισθοχωρήσουν; Δεν νομίζω.

Συνήθως, ο σοβαρός, όχι ο μαλάκας προπονητής το «συζητάει» το πράμα με τους παίκτες. Οπωσδήποτε. Αυτός, ο προπονητής αποφασίζει, όμως αφού προηγουμένως «συνεργάζεται» με 2-3 παίκτες, τουλάχιστον. «Τι λέτε εσείς;».

Σε κάποιες περιπτώσεις, όμως, οι παίκτες, κι όχι λόγω απειθαρχίας, όχι γιατί θέλουν να «καταργούν» τον προπονητή τους, αντιδρούν χωρίς να λάβουν υπ' όψιν τις οδηγίες του. Επειδή έτσι το έφερε η εξέλιξη του αγώνα. Επειδή έτσι έκριναν οι παίκτες για ένα πεντάλεπτο, για ένα τέταρτο.

Τελικά. Οι Γάλλοι πήραν την πρόκριση που δεν την διεκδίκησαν στο ημίχρονο, αλλά από το μπόνους πέναλτυ των Γερμανών. Όπως «δώρο» των Γερμανών ήταν και το 2-0 της Γαλλίας.

Συμπέρασμα. Το αιώνιο συμπέρασμα της μπάλας. Δεν ξέρει κανείς τι μπορεί να προκύψει στο γήπεδο. Ποτέ. Σε κάθε αγώνα.

Διαβάστε ακόμα:

Ποδοσφαιρική στρατηγική, καλλιτεχνία και μαγκιά!