ΚΑΙ ΣΤΟ ΡΙΟ Ο ΑΝΕΜΟΣ ΗΤΑΝ ΚΟΝΤΡΑ 10 ΜΕΤΡΑ!

πηγή: Intime
 

Μου αρέσουν οι Βραζιλιάνοι. Οι γελαστές φάτσες που είδα στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων. Ωραιότατες και οι κυρίες που κούναγαν με τον ασυνάρτητο ρυθμό της σάμπα τα οπίσθιά τους. Δεκτά τα περιβαλλοντολογικά μηνύματα, ως μια κοινωνική προσφορά των ανθρώπων που έχουν καταντήσει το Ρίο ως μια από τις πιο βρώμικες πόλεις στον κόσμο.

Η τελετή στην Αθήνα ήταν υψηλής αισθητικής. Αυτή στο Πεκίνο η πιο εντυπωσιακή σε όλες τις εποχές. Ομως, μιλάμε για δυο πόλεις με πλούσια ιστορία για να αντλήσουν τη θεματολογία τους. Το Λονδίνο ήταν για να το κλαίνε οι ρέγγες στην έναρξη και κορυφαίο στη λήξη όταν επιστράτευσε τη ροκ μουσική του. Δεν περίμενα το Ρίο να μου παρουσιάσει κάτι φοβερό. Δεν συνέβη.

Την παράσταση έσωσε αυτό το εντυπωσιακό μπιχλιμπίδι στο τέλος, που παρίστανε τον ήλιο, όταν ο βωμός με τη φλόγα αναλήφθηκε εις τους ουρανούς του Μαρακανά. Ολα τα άλλα ήταν προβλέψιμα. Η αποθέωση της ομάδας των προσφύγων και τα πουστριλίκια στον υπηρεσιακό πρόεδρο της χώρας όταν κήρυξε την έναρξη των αγώνων.

Οσο για την μετάδοση της ΕΡΤ. Θυμάστε τον κύριο ασχετίδη που μετέδιδε σε κούρσα 100 μέτρων ότι ο άνεμος ήταν κόντρα 10 μέτρα; Ε, αυτός επιβραβεύτηκε, ταξίδεψε στο Ρίο και «εκτέλεσε» το κορυφαίο γεγονός. Μίλαγε ακατάπαυστα, λέγοντας ασυναρτησίες. Δεν σταμάτησε ούτε στο μουσικό σκέλος. Εκρινε σκόπιμο ακόμα κι όταν χορωδία παιδιών έψελνε τον ολυμπιακό ύμνο, να «καβαλήσει» με την κάκιστη άρθρωσή του και να μας απαγγείλει τους στίχους!

Διαβάστε ακόμα:

Αποκλειστικό τον Πελέ, ο σκουπρής με τα γυαλιά