Ο ΜΑΙΚΛ ΦΕΛΠΣ ΚΑΙ Ο... ΑΛΛΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

 

Δεν γίνονται, ρε, αυτά τα πράγματα. Δημόσιοι άνδρες στην Ελλάδα κάνουν τέρατα. Γελοιότητες απίθανες για να προκαλέσουν την προσοχή, πανελλήνια, παγκόσμια, διαγαλαξιακή, να ακουστούν αν είναι δυνατόν στα πέρατα και στα υπερπέρατα των συμπάντων. Και δεν βλέπω φασίνες να πέφτουν. Στουπιά. Πατσαβούρες. Αιδοιόπανα.

Αυτό είναι το λυπηρό. Ότι δεν αποδοκιμάζονται οι ανοησίες. Που είτε περνάνε στο ντόκου, είτε αποσπούν τον έπαινο.

Φοβερά πράγματα. Ο δήμαρχος της Ρόδου, αδιάφορο το όνομά του, αρκεί το αξίωμά του, έδωσε συγχαρητήρια στον Αμερικανό σούπερ ολυμπιονίκη της κολύμβησης Μάικλ Φελπς διότι λέει, κατέρριψε το ρεκόρ του... Λεωνίδα. Όχι, ρε!

Δεν μπορώ να το χωνέψω. Ποιος είναι αυτός ο Λεωνίδας που έχασε τα πρωτεία από τον Φελπς, τον οποίο κάλεσε στο νησί του ο δήμαρχος; Ελλην ολυμπιονίκης της αρχαιότητος! Γινόντουσαν κολυμβητικά αγωνίσματα στους αρχαίους ολυμπιακούς, όπως π.χ. στο πρόγραμμά τους συμπεριλαμβάνονταν τα προσφιλέστατα στους Αθηναίους, Σπαρτιάτες, Θηβαίους, Μεγαρείς κ.α. τα αθλήματα μπάντμιντον, χόκεϋ, τένις, πιγκ-πογκ.

Ο Λεωνίδας, όχι ο Σπαρτιάτης βασιληάς που μεγαλούργησε στις Θερμοπύλες, αλλά ο καταγόμενος από την Ρόδο, κέρδισε την ίδια ημέρα σε τρία αγωνίσματα δρόμου. Και πήρε τη νίκη σε τέσσερις συνεχείς ολυμπιάδες και στα τρία αγωνίσματα.

Υπ' όψιν ότι στις αρχαίες ολυμπιάδες δεν υπήρχαν χρυσά και αργυρά και χάλκινα μετάλλια. Ούτε χρονομέτρηση. Για τον Ρόδιο δήμαρχο, όμως, που με τη δική του λογική συγκρίνει την εποχή του Λεωνίδα πριν 22 αιώνες με το σήμερα, ο Φελπς επεσκίασε τον Ρόδιο πολυολυμπιονίκη.

Διαβάστε ακόμα:

Ποιος Μπολτ; Θα ξεπεραστεί κι αυτός!