ΣΤΟ ΚΟΓΚΟΛΕΖΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΣΤΑΘΕΡΑ

πηγή: Intime
 

Κάποιες ημέρες τώρα παίζει πρώτο τραπέζι πίστα αυτή η χοντρομαλακία περί «ισπανικού μοντέλου» στην Ελλάδα. Να εφαρμοστεί, δηλαδή, στο δικό μας πρωτάθλημα ο τρόπος που λειτουργεί η διαιτησία στο ισπανικό πρωτάθλημα.

Να ξέρουμε τι λέμε. Οι Ισπανοί είναι οι πρώτοι στη γη που άρχισαν να χρησιμοποιούν μαφιόζικες μεθόδους στην διαιτησία. Πρώτα αυτός και μετά οι Ιταλοί, που γέννησαν κόζα νόστρα και μαφία και ομερτά.

Δεύτερον. Ακόμα και σήμερα οι Ισπανοί έχουν τις περισσότερες άκρες στο κεφάλαιο διαιτησία τόσο στην FIFA, όσο και στην UEFA.

Τρίτον, η Ισπανία παρουσιάζει ένα από τα δύο μεγαλύτερα σε μπίζνες και διεθνή προβολή πρωταθλήματα στον κόσμο. Κι αυτό δεν το κατάφερε λόγω... διαιτησίας. Σημασία, κύριοι μαλάκες, είναι ποιό ποδόσφαιρο έχεις, όχι πόσο επηρεάζει το πρωτάθλημά σου η κωλοδιαιτησία.

Ας φτιάξουν πρώτα το ποδόσφαιρο οι εκάστοτε Κοντονήδες και οι ΠΑΕάρχες και μετά να συζητήσουμε για το ποιό...μοντέλο διαιτησίας να εφαρμόσουν. Μια τελική κουβέντα. Η διαιτησία δεν μολύνει το πρωτάθλημα. Το ποδόσφαιρο, δηλαδή οι ΠΑΕ διαφθείρουν τη διαιτησία. Σ' ένα υγιές ποδόσφαιρο δεν μπορεί παρά να ακολουθήσει η διαιτησία. Δύσκολο να το αντιληφθούν κάποιοι, όμως αυτή είναι η αλήθεια.

Όταν είσαι ποδοσφαιρικά βρώμικος, όταν θες ως ποδόσφαιρο να κινείσαι στο παρασκήνιο, τότε την πάντα ανίσχυρη διαιτησία θα την φέρεις στην εγκληματική σου κουλτούρα. Και θα το παίζεις αδικημένος διαμαρτυρόμενος.

Τι να σου κάνει το...ισπανικό μοντέλο, όταν είσαι απατεώνας. Συνεχίζεις κανονικά στο κογκολέζικο μοντέλο. Καις ζωντανούς στο καζάνι όπως οι ανθρωποφάγοι διαιτητές και αρχιδιαιτητές, που είναι δικά σου γεννήματα. Όσο είσαι απατεώνας ως ποδόσφαιρο, τόσο θα έχεις γιουσουφάκι την φουκαριάρα διαιτησία.

Διαβάστε ακόμα:

Οι μεταγραφές η... σαμπρέλα του Μαρινάκη