ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΝΟΗΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

πηγή: Intime
 

Με τρία ματσάκια αρχίζει απόψε το πρωτάθλημα. Ένα ακόμα πρωτάθλημα που θα μας βοηθήσει να βγάλουμε προς τα έξω, να μην τα κρατάμε μέσα μας, αυτά που έχουμε ανάγκη να ξεράσουμε. Να ρίξουμε τα μπινελίκια μας στους αντιπάλους, στους διαιτητές. Αυτή είναι η μεγάλη και η ουσιαστική προσφορά του πρωταθλήματος ειδικά στην Ελλάδα.

Ασχολούμεθα μ' ένα κωλοπρωτάθλημα για να ξεχαρμανιάσουμε από τα αρρωστημένα μας εσώψυχα.Τι άλλο;

Κανονικά αυτός που αγαπάει το ποδόσφαιρο δεν πάει γήπεδο, δεν ασχολείται με το αντικείμενο. Όπως άλλος δεν είναι μαλάκας να πάει σινεμά με τη σιγουράτζα ότι θα δει μάπα έργο. Στην Ελλάδα το μόνο που μας καίει είναι η ομαδάρα μας. Να κερδάει. Να παίρνει το πρωτάθλημα. Διαφορετικά υπάρχει πουστιά. Διαιτησία πιασμένη.

Ύστερα είναι και οι φουκαράδες οι παράγοντες. Οι παράγοντες που τους λένε έτσι διότι...παράγουν έργο. Οι προεδράρες, που δεν αφήνουμε το ματς στην τύχη του. Κάτι να κάνουμε, να επέμβουμε, όσο γίνεται αποτελεσματικά, πριν την ημέρα του αγώνα.Πώς θα την φέρουμε στον άλλον, στον αντίπαλο. Πονηρά. Βρώμικα. Να μην κριθεί το αποτέλεσμα μονάχα στο γήπεδο.

«Θεσμός» στο ελληνικό πρωτάθλημα η αμαρτία. Πράγματι, το ποδόσφαιρο δεν παίζεται καθαρά, στα ίσα, διότι οι πρόεδροι εδώ και 50 χρόνια, κι ακόμα ενωρίτερα, θέλοντας και μη είχανε μπει στο κόλπο. Και να θέλανε να αγιάσουν, δεν μπορούσαν. Όταν ξέρανε πως «δούλευε» ο αντίπαλος, πως οι ίδιοι να μείνουν έξω από το χορό.

Διαβάστε ακόμα:

Γιατί ο Μαρινάκης βάζει ασπίδα τον Ολυμπιακό