ΓΙΑΤΙ ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΓΚΕΛΑ Ο ΓΚΟΛΚΗΠΕΡ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

πηγή: Intime
 

Να σου πω γιατί αυτός ο υψηλός Ντεγκρά την πάτησε στην πρεμιέρα της ομάδας του κι «έδωσε» το «Χ» στον Ηρακλή. Με συνέπεια να του χυμήξει στη φυσούνα ο «κοντός» Κούγια.
Με επιτόπιο άλμα. Τι, λοιπόν, ακριβώς συνέβη και γιατί υπέπεσε στη χοντρή γκέλα ο τερματοφύλακας της Λάρισας;

Το παγκόσμιο ποδόσφαιρο εξελίσσεται. Ο Ντεγκρά είναι θύμα της εξέλιξης αυτής. Να γίνω συγκεκριμένος. Σήμερα ο τερματατζής πρέπει να ξέρει και μπάλα. Να 'ναι καλός χειριστής της μπάλας και με τα πόδια.

Να πούμε και κάτι σοβαρό. Καλές οι μαλακιούλες, τα ψευτοαστειάκια και οι σαχλαμαρίτσες που μας φλόμωσαν με αφορμή το ανθρώπινο λάθος του Μαθιού Ντεγκρά. Ανθρώπινη μαλακία έκανε ο Αργεντινός, όχι ανθρώπινο λάθος.

Ο σύγχρονος, λοιπόν, τερματοφύλακας θα χρειαστεί σε κάποια φάση να στοπάρει τη μπάλα με τα πόδια. Να δώσει πάσα, κοντινή και μακρυνή. Ακόμα και να ντριμπλάρει μέσα στην περιοχή του.

Η μαλακία του Ντεγκρά ήταν ότι νόμιζε πως το «έχει». Ότι μπορούσε να προσποιηθεί, να αποφύγει τον αντίπαλο, ακόμα και να προχωρήσει με το τόπι στα πόδια. Να κοντρολάρει, και απέτυχε. Η καντεμιά του ήταν ότι έπεσε στον πιο τεχνίτη μπαλαδώρο του Ηρακλή, στον Βραζιλιάνο Λεοζίνιο.

Διαβάστε ακόμα:

Γιατί ο Ντεγκρά δεν ήθελε νίκη της Λάρισας!