ΒΟΗΘΟ ΜΑΣΤΟΡΑ ΠΗΡΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ Η ΑΕΚ

 

Ποιά από τις δύο πλευρές δικαιούται να πανηγυρίζει. Η κυπελλούχος Ελλάδος ΑΕΚ ή ο προπονητής Μοράϊς. Εδώ σε θέλω.

Μη το ψάχνεις. Το Λαχείο των Συντακτών κέρδισε ο ένας ακόμα Πορτογάλος στο ελληνικό πρωτάθλημα. Η ΑΕΚ είναι η μεγάλη ευκαιρία της φτωχής καριέρας του.

Εύκολα μπορείς να πεις ότι επαγγελματικά ο νέος προπονητής της ΑΕΚ έχει παραμείνει στάσιμος. Ίσως ήταν άτυχος. Ίσως δεν είχε την ικανότητα, πέραν από όποια αξία του, να διαχειριστεί το μέγεθος του. Τις εμπειρίες του.

Ίσως, πάλι, ο 51χρονός συνονόματος του ''προϊστάμενου''του Ζοζέ Μουρίνιο, να μην κατάφερε να ξεφύγει από το σύνδρομο του «βοηθού». Ιδανικός για Νο1 συνεργάτης του κοντοπούτανου Μουρίνιο, όχι αυτοδυναμος ως ελεύθερος σκοπευτής ο ίδιος ο Μοράϊς.

Πατριωτάκια ο Μουρίνιο και ο κατά δύο χρόνια νεώτερός του Μοράϊς. Ο «μάστορας» έχει δεί στο πρόσωπο του νέου προπονητή της ΑΕΚ τον κατάλληλο βοηθό. Δεν είναι τυχαίο που τον είχε μαζί του σε Πόρτο, Ίντερ, Ρεάλ, Τσέλσυ. Λειτουργούσε η χημεία ανάμεσα τους. Έπαιζε η σταθερότητα στη διαπροσωπική τους σχέση.Τι σημαίνει αυτό;

Ο Μοράις δεν είχε χημεία με την ομάδα. Την κάθε ομάδα. Είχε επικοινωνία, και με τα μάτια μόνο, με τον Μουρίνιο. Όπου δούλεψε μακριά από τον special one ο Μοράις, ως πρώτος προπονητής δεν βρήκε χημεία στην ομάδα του.

Διαβάστε ακόμα:

Ποιος Μοράις, άλλο είναι το στοίχημα της ΑΕΚ