ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ «ΒΡΩΜΙΚΑ ΛΕΦΤΑ» ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

πηγή: Intime
 

Ώπα, ώρε Κοντονή! Ξέρεις κάτι και δεν μας το λες; Αυτή είναι η αριστερή τόλμη και αποφασιστικότητά σου, να μας τα λες μασημένα. Τι εννοείς, σύντροφε υπουργέ, όταν μιλάς για «βρώμικα λεφτά» της εγκληματικής οργάνωσης; Δεν αναφέρεσαι, κύριε υφυπουργέ, σε βρώμικα λαδώματα, σε βρώμικους τρόπους, αλλά ότι οι χρηματοδότες του σάπιου συστήματος ρίχνουν “βρώμικα λεφτά” σε λαμόγια και καθαρματάκια, προκειμένου να κάνουν τη δουλειά τους. Προκειμένου να εξυπηρετούν τους σκοπούς της εγκληματικής οργάνωσης.

Λοιπόν. Βρώμικα λεφτά σημαίνει λεφτά από λαθρεμπόριο όπλων, πολύτιμων λίθων, ναρκωτικών. Τι εννοείς εσύ, κύριε υφυπουργέ; Τα βρώμικα λεφτά της εγκληματικής οργάνωσης προέρχονται από πουτάνες, το εμπόριο λευκής σάρκας. Από κοκαϊνες. Από πρακτοριλίκια. Από τι;

Μιλάει για κάθαρση ο Κοντονής. Και ότι σε βρώμικα χρήματα, όχι με νόμιμα, όχι με καθαρά χρήματα κινείται το σύστημα. Οι χρηματοδότες του συστήματος. Αυτονόητο ότι οι χρηματοδότες, οι «χορηγοί» της εγκληματικής οργάνωσης δεν μπορεί να είναι τα λαμόγια του χώρου. Με τα λαμόγια λαμογιάρει ο αρχηγός, οι υπαρχηγοί της συμμορίας.

Και όπως ισχυρίζεται ο Κοντονής με βρώμικα λεφτά. Όχι απλά ύποπτα, αλλά με πακέτα που βρωμάνε. Με χρήματα από εγκληματικές, αντικοινωνικές και σκοτεινές μπίζνες. Αυτό αντιλαμβάνεται ο καθένας όταν ακούει για «βρώμικα λεφτά».

Διαβάστε ακόμα:

Η παγκόσμια προπονητική απάτη στην Ελλάδα