ΑΦΟΥ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ...

 

Τι ρόλο παίζει στο ελληνικό ποδόσφαιρο ο Μαρινάκης; Ο μεγαλομέτοχος της ανώνυμης εταιρίας Ολυμπιακός; Μην τον πεις επιχειρηματία. Θα τον προσβάλλεις.

Το ίδιο και τον επίσης επιχειρηματία, όμως εκτός Παναθηναϊκού, Γιάννη Αλαφούζο. Το ίδιο και τον Δημήτρη Μελισσανίδη και τον Ιβάν Σαββίδη. Μεγαλοεπιχειρηματίες είναι, όμως στο ποδόσφαιρο είναι...ερασιτέχνες. Εραστές. Αγαπητικοί στην ομάδα τους.

Μα, είναι δυνατόν κάποιοι αφελείς να ομιλούν για επαγγελματικό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα όταν τα αφεντικά των ΠΑΕ αρνούνται κάθε...υποψία, κάθε σχέση επαγγελματική, επιχειρηματική με την εταιρεία τους.

Μιλάμε για τις ΠΑΕ, όχι τις ομάδες που παίζουν στο πρωτάθλημα. Μην τα μπερδεύουμε. Η ΠΑΕ είναι το μαγαζί, το προϊον της είναι η ομάδα. Και το μαγαζί, η Α.Ε. διευθύνεται από έναν ρομαντικό πρόεδρο. Ο οποίος ρομαντικά και συναισθηματικά και ερωτικά διαχειρίζεται εκατομμύρια.

Αστείο. Βεβαίως και είναι αστείο, σκέτο ανέκδοτο που όμως δεν βγάζει γέλιο το ελληνικό πρωτάθλημα. Και αφού δεν είναι επαγγελματικό, τότε να το πούμε ερασιτεχνικό, γκομενικό το ντόπιο ποδόσφαιρο; Σε καμιά περίπτωση.

Τότε, τι είναι το ποδόσφαιρο που το κουμαντάρουν Μαρινάκης, Μελισσανίδης, Σαββίδης και Αλαφούζος; Λέμε τι ΔΕΝ είναι. Δεν είναι επαγγελματικό. Ούτε ερασιτεχνικό. Με την ευκαιρία. Η λέξη ερασιτέχνης είναι σύνθετη από το εραστής και τέχνη.

Θα μας σκάσεις, ρε, αποδυτηριάκια. Τι, τελικά, είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο; Ελληνικό.

Διαβάστε ακόμα:

Και καφενείο ο Ολυμπιακός, άρπαξε το τρίποντο