Ο ΦΩΤΟΒΟΛΙΔΑΣ ΘΑ ΞΑΝΑΠΑΕΙ ΤΟΥΜΠΑ

πηγή: Intime
 

Για να μη ξεχνιόμαστε. Την περασμένη Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016, την ημέρα που συμπληρώθηκαν ακριβώς 30 χρόνια από το θάνατο του αδικοχαμένου Χαράλαμπου Μπλιώνα, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στην Τούμπα. Στον αγώνα κυπέλλου ΠΑΟΚ και Λάρισας. Τι σύμπτωση!

Θυμίζω ότι στις 26 Οκτωβρίου 1986 σε ματς Λάρισας- ΠΑΟΚ φωτοβολίδα παοκσήδικη σκότωσε τον δάσκαλο, που δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται μόνον ως αδικοχαμένος αλλά και αξέχαστος. Για να μη ξεχνάνε όλοι, καθάρματα κι όχι, ότι οι φωτοβολίδες στα γήπεδα και επικίνδυνες είναι και δίνουν εύκολα εικόνα ζούγκλας.

Τέσσερις μόλις ημέρες μετά το παιχνίδι στο οποίο τηρήθηκε το ένα λεπτό σιωπής και μνήμης ανθρώπου που πήγε από φωτοβολίδα, έπεσε μία μέσα στο αγωνιστικό χώρο.

Τον «φωτοβολίδα» δεν τον πλάκωσαν στα χαστούκια. Δεν τον ξεβράκωσαν. Δεν θα του απαγορεύσουν την είσοδο στην Τούμπα. Έστω να τον αποκλείσουν για ένα χρόνο, Γιατί;

Επειδή ο «φωτοβολίδας»... κατά λάθος την έριξε. Ήθελε, δηλαδή, να την πυροβολήσει στον αέρα, αλλά...κατά λάθος κάποιος τον σκούντησε την στιγμή της ''βολής''.

Κανένα πρόβλημα που πήγε στην Τούμπα «οπλισμένος» με φωτοβολίδες. Για καλό σκοπό θα τις έριχνε. Για show. Να δώσει «ατμόσφαιρα» στο γήπεδο.

Μιλάμε για φονική φωτοβολίδα, σαν κι αυτή που αφαίρεσε με τραγικό τρόπο τη ζωή του Μπλιώνα, μία εβδομάδα πριν το γάμο του.

Ευτυχώς που κατά... λάθος δεν βρήκε ποδοσφαιριστή. Θα μπορούσε, πάντως, να βρει έναν άλλον «Μπλιώνα» αν από... λάθος η φωτοβολίδα δεν κατευθύνονταν στον αγωνιστικό χώρο, αλλά στην εξέδρα.

Διαβάστε ακόμα:

Καλά έκανε κι έριξε τη φωτοβολίδα