ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΣΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ

 

Κατάθεση ποδοσφαιριστή που έπαιξε στο ματς Ολυμπιακός-Βέροια 3-0, ημίχρονο 0-0, στο Καραϊσκάκη. “Το ματς δεν ήταν στημένο”. Ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής την κάνει γυριστή και μετά από μήνες υποστηρίζει ότι το παιχνιδάκι ήταν στημένο. Και ποιος το έστησε, και για ποιον λόγο;

Τι ψάχνεις να βρεις! Τα ‘χει πει ο αποδυτηριάκιας εδώ και 30 τόσα χρόνια. Καμία σχέση με μπουρδέλο η Ελλάδα. Χάος η Ελλάδα ως κράτος. Δεν υπάρχει τίποτα όρθιο. Έρεβος. Στο μπουρδέλο υπάρχει τάξη και ασφάλεια. Το κατάστημα δουλεύει με κανόνες.

Κι αν κάποια στιγμή κάτι στραβώσει, αν η μαντάμα τρακάρει στο πρόβλημα, διότι κάποιος, κάποιοι κάνουν μαγκιές, θα καλέσει το “Α’ Βοηθειών”. Την “Άμεσο Δράση”. Την αστυνομία του μπουρδέλου. Να επιβάλει τη “δικαιοσύνη του δρόμου”. Να προστατέψει τα συμφέροντα της μπίζνας.

Το αποφάσισε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της Αγγλίας; Τελειώσαμε. Θα εφαρμοστεί η ποινή με θρησκευτική αφοσίωση. Εδώ τι γίνεται; Τίποτα. Ούτε η παρακρατική δικαιοσύνη του πεζοδρομίου δίνει λύσεις, ούτε η κρατική, η επίσημη δικαιοσύνη. Κι αν “ευαισθητοποιηθεί” η συμβατική δικαιοσύνη, δεν βγαίνει συμπέρασμα. Άντε παραμύθι φούρναρης να δούμε τι έγινε, να απαγγελθούν κατηγορίες, να οριστεί δικάσιμος, να πλακώσουν οι αναβολές. Ανέκδοτο, σκέτο.

Άσε. Δεν θα μάθεις ποτέ. Αν ήταν στημένο το ματς. Αν το έστησαν και οι δύο ομάδες. Μόνο η μία, εν άγνοια της άλλης. Μια τρίτη ομάδα. Ένας τρίτος, ίσως.

Διαβάστε ακόμα:

ΑΕΚ: Ευτυχώς που υπάρχει το μνημόνιο!