ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΚΑΦΕΝΕΙΟ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

πηγή: Intime
 

Τέσσερις ποδοσφαιριστές, πρωταθλητές Ευρώπης το 2004, σε συνάντηση γνωριμίας και εργασίας στο Μέγαρο Μαξίμου. Θέμα πως θα προχωρήσει η κάθαρση στο ποδόσφαιρο. Αστειότητες. Η κάθαρση που δεν έχει ξεκινήσει και ούτε πρόκειται, βέβαια, επειδή έγινε μία καφενειακή κουβέντα του πρωθυπουργού με τέσσερις πρώην ποδοσφαιριστές.

Καφενειακή ήταν η κουβέντα. Σκέτο καφενείο. Τα είπαμε για να τα...πούμε. Να λέμε ότι...κάτι κάνουμε. Και ό,τι ειπώθηκε είναι σα να μην ειπώθηκε.

Καφενειακή και θεατρική η κουβέντα. Οι μεν κάποτε διεθνείς γνωρίζουν ότι ο Τσίπρας τους ζήτησε να τα πουν, έτσι για να δείξει ότι ενδιαφέρεται, έστω επιφανειακά. Ο δε πρωθυπουργός εξάντλησε την...αποφασιστικότητα του για πολιτική παρέμβαση στο χώρο του ποδοσφαίρου με...ευχές και ελπίδες αέρα πατέρα χαρτοπόλεμος.

Δύο χρόνια κυβέρνηση τι έκανε ο Τσίπρας; Τίποτα. Και αφού είναι... χρήσιμες, που δεν είναι χρήσιμες οι...προτάσεις των παλιών διεθνών, γιατί δεν τους είχε καλέσει εδώ και ένα, εδώ και ενάμισυ χρόνο. Φαίνεται ότι τώρα άρχισαν να φτιάχνουν εσπρέσο και καπουτσίνο στο Μαξίμου.

Ας δεχθούμε ότι οι 4 καφενειακοί συνομιλητές του Τσίπρα ενδιαφέρονται για το καλό του ποδοσφαίρου. Κι ακόμα ότι είναι ηθικά στοιχεία. Τίποτα δεν είναι σίγουρο. Τίποτα δεν αποκλείει να είναι άριστοι σ’ όλα, όπως ήταν καλοί ποδοσφαιριστές. Αυτό δεν τους κάνει και αξιόπιστους ειδικούς στο πως επιβάλλεται να οργανωθεί το ποδόσφαιρο. Και στο πως θα καταπολεμηθεί η διαφθορά.

Διαβάστε ακόμα:

Τριτσώνης λέγεται, όχι Τσίπρας