ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΜΠΑΛΑ ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΤΡΙΤΟΣ

 

Καλύτερος ποδοσφαιριστής της χρονιάς το 2014 ο Πορτογάλος Κριστιάνο Ρονάλντο. Το 2015 η Χρυσή Μπάλα δόθηκε στα πόδια και τα χέρια του Αργεντίνου Λιονέλ Μέσι. Φέτος, πάλι στον Ρονάλντο. Αν δεν έπαιρνε αυτός την μεγαλύτερη τιμητική διάκριση, η Χρυσή Μπάλα θα πήγαινε πάλι στον Μέσι...

Αυτοί οι δύο, Μέσι και Ρονάλντο, εδώ και εννέα χρόνια μονοπωλούν τη Χρυσή Μπάλα. Τρίτος δεν υπάρχει. Η ο ένας ή ο άλλος. Θα ήταν, άλλωστε, έκπληξη σε τόσο υψηλό επίπεδο να κυκλοφορούσαν περισσότεροι από δύο ποδοσφαιριστές. Σε υψηλό επίπεδο αξίας και προσφοράς στην ομάδα τους.

Στην περίπτωση που τη Χρυσή Μπάλα διεκδικούσαν 5-6 ποδοσφαιριστές, αυτό σημαίνει ότι αυτοί δεν θα βρισκόντουσαν στην ίδια κλάση με τον Μέσι και τον Ρονάλντο. Με μία άλλη κουβέντα είναι σίγουρα απίθανο την ίδια δεκαετία, την ίδια 20ετία να υπάρχουν δύο Κροϊφ, δύο Πελέ, δύο Μαραντόνα, δύο Μέσι.

Γιατί, στο Χόλυγουντ υπάρχει δεύτερος Αλ Πατσίνο σήμερα; Μήπως ένας άλλος Μάρλον Μπράντο; Κι όμως, γυρίζονται αμέτρητες ταινίες, δίνονται ευκαιρίες στους ταλαντούχους να δείξουν ότι είναι ακόμα καλύτεροι, και σε νέους να απλώσουν τα προσόντα τους.

Διαβάστε ακόμα:

Τεθλιμένη χήρα ο Κλάους στον ΠΑΟΚ