ΚΟΥΤΟΥΛΑΝΕ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ!

πηγή: Intime
 

Ένα πρωτοσέλιδο χθες, την επομένη της φρικτής εμφάνισης με τον Λεβαδειακό, που θεωρούσε ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ τον Γιάννη Αλαφούζο, λειτούργησε λες και βάρεσε συναγερμός στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Πραγματικά, ήταν ημέρα πλήρης συγχύσεως αυτή αμέσως μετά το 0-0 στη Λεωφόρο με αντίπαλο ομάδα που κινδυνεύει με υποβιβασμό. Στελέχη και υπάλληλοι του Παναθηναϊκού έπαιζαν...κεφαλιές, έτρεχαν και δεν ήξεραν που πάνε, τι κάνουν.

Το «σύνθημα» ήταν ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ! Να γίνουν οπωσδήποτε μεταγραφές, να μάθει ο κόσμος πως η διοίκηση, δηλαδή ο πρόεδρος είναι σε κινητικότητα και πάσχει για να βελτιωθεί, να ενισχυθεί η ομάδα. Γι’ αυτό από τα ξημερώματα ήταν στην ΠΑΕ ο Λυμπερόπουλος.

Καμία κριτική, ακόμα και η πιο καλόπιστη, η πιο δικαιολογημένη σε βάρος του Αλαφούζου, θα πέρναγε στο ντούκου, αν η ομάδα ήταν μέσα στους στόχους της και ικανοποιούσε με την απόδοσή της. Αυτός, όμως, ο μελαγχολικός, ο καταθλιπτικός Παναθηναϊκός προκαλεί την ανησυχία από τη μια και από την άλλη βάζει στη σέντρα της «κριτικής», μέχρι τα όρια της αποδοκιμασίας, το αφεντικό της ΠΑΕ.

Στον πέμπτο χρόνο της προεδρίας του ο Αλαφούζος μετράει αρκετές τρικυμίες. Και αγωνιστικές ταπεινώσεις της ομάδας, τόσο ξεφωνημένες για πρώτη φορά στην Ιστορία του Παναθηναϊκού.

Τι μπορεί να κάνει σήμερα ο Αλαφούζος για να βγει ο ίδιος προσωπικά από τη δύσκολη θέση και η ομάδα να αρχίσει να μπαίνει στο δρόμο της ανάκαμψης; Τίποτα!

Το καράβι που βουλιάζει, δεν το ξαναστέλνεις ταξίδι έτσι όπως είναι. Το σπίτι που γκρεμίστηκε από σεισμό, δεν είναι πια κατοικήσιμο.

Δυστυχώς, ο Παναθηναϊκός, που πλέον δεν είναι... Παναθηναϊκός, ήταν δύσκολο να ξεκινήσει κτίσιμο από την...αρχή. Μ’ έναν ορθολογικό σχεδιασμό, αφού πρώτα συμβιβαστεί με την πραγματικότητα, ότι μειονεκτεί σε σύγκριση με τα μέτρα και τις απαιτήσεις του αληθινού Παναθηναϊκού.

Πέντε χρόνια η ΠΑΕ ενεργεί μπακάλικα. Εντελώς. Με μπαλώματα. Άγνωστη η σκέψη να ανοίξει θεμέλια, να σηκώσει κολώνες, τόσο με την απόκτηση των κατάλληλων ποδοσφαιριστών, όσο και στελεχών της ΠΑΕ.

Κάπως έτσι, για να μην πούμε έτσι, ο Παναθηναϊκός κατέληξε να είναι μια από τα ίδια όπως ΟΛΕΣ εκείνες οι ομάδες της σούπερ ληγκ που δεν κάνουν πρωταθλητισμό, ούτε στοχεύουν πρόκριση στα play-off.

Διαβάστε ακόμα:

Τα νέα καθήκοντα του Λυμπερόπουλου