Η ΑΕΚ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΥΟ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ… ΖΑΡΙΕΣ ΤΗΣ

 

Εξάρα με μηδέν παθητικό η ΑΕΚ στο ματς κυπέλλου με τον Λεβαδειακό. Και καπάκι μετά από τρεις μέρες άλλη μια εξάρα, πάλι με μηδέν παθητικό, στο ματς πρωταθλήματος με την Βέροια. Τι σημαίνουν για την ΑΕΚ αυτές οι δύο φαρδιές και πλατιές νίκες;

Δεν υπάρχει απάντηση πριν δοθεί… απάντηση σ’ ένα άλλο ερώτημα. Τι σημαίνουν οι εξάρες της ΑΕΚ, οι πιο καλές της ζαριές αυτή τη σαιζόν, για τον Λεβαδειακό και την Βέροια; Τίποτα δεν σημαίνουν. Κι αφού δεν πονάνε οι βαριές ήττες αυτούς που έχασαν, με ποια λογική να υπερεκτιμήσουμε την ΑΕΚ;

Λεβαδειακοί και Βέροιες έχουν «στρατηγικό» προγραμματισμό, εντελώς διαφορετικό από εκείνον της ΑΕΚ, του Ολυμπιακού, του ΠΑΟΚ, του Παναθηναϊκού. Στόχος του ένας, να σωθούν. Να την βγάλουν καθαρή μια ακόμα χρονιά. Να μην πέσουν στην κωλοβήτα εθνική. Γι’ αυτό, κάποια παιχνίδια τους ενδιαφέρουν ιδιαίτερα επειδή δεν τους δίνουν μόνο τρεις πόντους. Μια νίκη είναι γι’ αυτούς… έξι βαθμοί!

Γιατί να σκοτωθεί να πάρει πόντο από την ΑΕΚ, και την κάθε ομάδα κορυφής, εκείνη που θα παλέψει για την σωτηρία της. Στο σημάδι της υπάρχουν συγκεκριμένα παιχνίδια. Είναι το έργο «Ο θάνατός σου, η ζωή μου». Κερδίζουν ομάδα που επίσης κινδυνεύει και η νίκη έχει… διπλή βαθμολογική σημασία.

Με την ευκαιρία. Απ’ αυτές που κινδυνεύουν την καλύτερη ομάδα έχει ο Ηρακλής, ο οποίος όμως μειονεκτεί στο ότι δεν μπορεί να κρατάει αποτέλεσμα. Βέροια και Λάρισα είναι οι πιο αδύναμες ομάδες.


Διαβάστε ακόμα: