ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ

 

Τρέχει στο αεροδρόμιο να τον αποδεχθεί. Περίεργο. Δεν τον ξέρει! Ούτε ο ξένος που θα πατήσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα είναι κάποιος χαμένος θείος από το Σικάγο. Περίεργο, λοιπόν, σύμφωνα με τη λογική να πανηγυρίζει ο δικός σου. Να θεωρεί πώς είναι «δικός του» άνθρωπος ο αλλοδαπός ποδοσφαιριστής.

Ούτε αυτός γνωρίζει τον παίκτη, ούτε ο παίκτης γνωρίζει τον οπαδό. Κι όμως, όταν συναντηθούν στο αεροδρόμιο και οι δύο θα δείχνουν τρισευτυχισμένοι. Λες και ο παίκτης ήρθε στην Ελλάδα για πάρτη του οπαδού. Οι δε οπαδοί όλοι στο αεροδρόμιο αισθάνονται ότι για πάρτη της ομαδάρας τους ήρθε ο παικταράς.

Χωρίς ο ένας να γνωρίζει τον άλλον!

Οι οπαδοί είναι ειλικρινείς, τα συναισθήματα τους ολότελα αυθόρμητα για τον ξένο. Ο οποίος ξένος είναι αδύνατον να συμπεριφερθεί αληθινά. Είναι το αντικείμενο λατρείας μέσα σε ατμόσφαιρα ενθουσιασμού. Τι να πει;

-Ρε, παιδιά, επέλεξα την ομάδα σας διότι δεν είχα άλλη πρόταση. Διότι η πρόταση της ομάδας σας ήταν καλύτερη απ’ άλλες. Τέλος πάντων, έκρινα σύμφωνα με τα προσωπικά μου συμφέροντα, όχι της ομάδας σας, ούτε τα δικά σας τα προσωπικά.

Δεν υπάρχουν αυτά. Απουσιάζει η λογική. Γιατί; Έχει τεράστια ανάγκη ο άλλος να πανηγυρίσει. Γιατί; Σα να πείθει τον εαυτό του ότι θα ξεφύγει από τη δυστυχία. Ότι θα ‘ρθουν οι καλές μέρες και σ’ αυτόν.

Έτσι το πανηγύρισε ο κόσμος του Παναθηναϊκού το 2015 όταν έγινε η μεταγραφή του Εσιέν. Μεγάλο όνομα, όμως και μεγάλης ηλικίας. Και φορτωμένος με τραυματισμούς. Αυτά έχουν θέση μόνο στο τραπέζι της λογικής. Τα ξεχνάει ο οπαδός, λοιπόν.

Βρίζουν τον Τσίπρα! Αυτόν που τον ψηφίσαν ως σωτήρα το 2015. Ότι με τον Αλέξη θα πάρουν το πρωτάθλημα. Θα γλυτώσουν από τα μνημόνια, τις άγριες φορολογίες.

Μα, το παιδί δεν ξέρει μπάλα. Λέω για τον Αλέξη μας. Περίπτερο δεν έχει διοικήσει. Με ποιά προσόντα θα κάνει διαπραγμάτευση, και θα κυβερνήσει το μπουρδέλο. Είπαμε. Αυτά σε κουβέντα μόνο στο γήπεδο της λογικής.

Για να λύσουν τις διαφορές τους Παναθηναϊκός και Εσιέν είναι στα δικαστήρια. Αυτή είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ στις σχέσεις της κάθε εταιρείας, της κάθε ΠΑΕ, με τον κάθε καριερίστα ποδοσφαιριστή. Σχέσεις οικονομικού χαρακτήρα. Ουδέν συναίσθημα. Αν ξαναπάρει Εσιέν ο Παναθηναϊκός, ο κόσμος θα τρέξει πάλι στο αεροδρόμιο. Το σίγουρο. Όσο σίγουρο είναι ότι θα στρώσουν χαλί σωτήρα και στον επόμενο πρωθυπουργό.

 


Διαβάστε ακόμα:
Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ... ΚΑΤΙΝΑ, ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΤΙΝΙΣΤΙΚΑ!