ΤΟ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ

 

Αυτό που συμβαίνει σε κάθε ομάδα όταν διώχνει τον προπονητή. Παρατηρείται και στον Ολυμπιακό. Αμολύθηκε στην ατμόσφαιρα των αποδυτηρίων το συναίσθημα της ευθύνης των ποδοσφαιριστών. «Κωλόπαιδα, τελείωσε αυτός που είχε τον πρώτο λόγο και μαζί του η ομάδα πήγαινε κατά διαόλου. Τώρα πλέον δεν ισχύουν τα όποια παράπονά σας, οι γκρίνιες σας, δικαιολογημένα και όχι. Τώρα εσείς οφείλετε να αποδείξετε τα αυτονόητα. Ο κόσμος περιμένει πολλά από εσάς. Πρωτάθλημα, κύπελλο και… Μπεσίκτας». Αυτό είναι το'' μήνυμα'' που ηλεκτρονικά περνάει στους παίκτες μετά την απομάκρυνση του προπονητή (φώτο, Μάριν και Τσόρι στη χθεσινή προπόνηση).

Η απόλυση του Μπέντο, όσο κι αν αναμενόταν, είναι γεγονός επί της ουσίας που ναι μεν περνάει αδιάφορο για τους παίκτες. Ο προπονητής την πλήρωσε, όχι αυτοί. Από την άλλη, η απομάκρυνση του Πορτογάλου λειτουργεί ως εκκένωση ηλεκτρικού ρεύματος στα αποδυτήρια, ένα μικρό τουλάχιστον βάρος πέφτει στην πλάτη του καθένα ποδοσφαιριστή. Και ξαφνικά αισθάνονται ότι τα παπούτσια τους έγιναν πιο στενά.

Το ‘χουμε δει το έργο και θα το ξαναδούμε. Οι παίκτες του Ολυμπιακού θα εμφανιστούν απόψε αλλαγμένοι. Συγκεντρωμένοι και κυρίως ομαδικοί. Περισσότερο συνεργάσιμοι από ποτέ με τους συμπαίκτες τους. Λες και μια αόρατη ενοχή τους κυνηγάει για το γεγονός ότι η ομάδα κατρακύλησε αγωνιστικά.

Πιθανόν στην συνέχεια ο Ολυμπιακός να ξαναβρεθεί στα ίδια! Πάλι σε μέτρια επίπεδα. Να χάνει πόντους και παιχνίδια στο χαλαρό, όπως με ΑΕΚ, Πανιώνιο, ΠΑΟΚ. Δεν μπορείς να προβλέψεις για πόσο διάστημα θα κρατήσει, μετά την απόλυση του Μπέντο, το ξέσπασμα του Ολυμπιακού. Το ξύπνημά του.


Διαβάστε ακόμα:
Ο ΜΠΕΝΤΟ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ… ΠΕΣΕΙ ΗΡΩΙΚΑ ΚΑΙ ΠΕΝΘΙΜΑ