ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ Ο ΒΟΥΖΑΣ

 

Το ‘φερε η μοίρα να βρεθεί στον πάγκο του πρωταθλητή ο επαγγελματίας προπονητής κύριος Βασiλης Βούζας. Έχει συνειδητοποιήσει την τύχη του; Αποκλείεται. Ούτε στον εαυτό του πιστεύει ο άνθρωπος, ούτε αυτό που του κλήρωσε.

Η πρώτη ομάδα στην Ελλάδα είναι ο Ολυμπιακός, για να κάνουμε ταμείο. Άσε τους τίτλους στην άκρη. Έχει το μεγαλύτερο όγκο οπαδών. Και ο Βούζας δεν μπορεί να μιλήσει. Και επειδή κάτι όφειλε να πει, μετά το διασυρμό στη Λεωφόρο λες και παραμιλούσε. Βγήκαν από το στόμα του απίθανα πράγματα.

-Οι παίκτες προσπάθησαν...

Το είπε ο Βούζας. Αυτό βρήκε να πει. Ήταν σ’ άλλο γήπεδο; Με ποιό τρόπο... προσπάθησαν παίκτες ομάδας η οποία δεν υπήρχε στο γήπεδο!

Είπε και το άλλο ο «προπονητής» Βούζας: «Συνεχίζουμε...». Η είδηση! Δεν αποχωρεί από το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός, λοιπόν. Συνεχίζει.

Από το Μοσχάτο ο Βούζας στο Χαϊδάρι, την ομάδα που μ' αυτόν προπονητή είχε αποκλείσει την ΑΕΚ στο κύπελλο. Και από τα χαμηλά του Ολυμπιακού στη βιτρίνα. Χωρίς, όμως, να’ ναι πρώτα ψυχολογικά έτοιμος! Να μπορεί να σταθεί μπροστά στην κάμερα. Βασικό αυτό. Βασικότατο.

Εκπροσωπεί τον Ολυμπιακό. Και ο κόσμος της ομάδας περιμένει τι θα πει. Και αυτός λέει «Συνεχίζουμε...» Και «Προσπαθήσαμε...».

Δεν τον κρίνω ως προπονητή. Μόνον ως άτομο. Πριν βγει στην κάμερα να κάνει διαλογισμό. Αυτοσυγκέντρωση. Του Ολυμπιακού προπονητής είναι, όχι ομάδας συνοικιακής. Όσο κι αν δεν τον βοηθάει το... όνομά του. Προπονητής είναι ο άλλος με το βαρύ όνομα Βίλας Μπόας, Ρομπέρτο ντι Ματέο. Σε βοηθάει το όνομα. Ευάγγελος Αβέρωφ - Τοσίτσας, πας μπροστά με τέτοιο όνομα. Γεώργιος - Αλέξανδρος Μαγκάκης, σε παίρνει σοβαρά ο άλλος. Βουζούνα λένε το καρούμπαλο στο κούτελο.

Διαβάστε ακόμα:

ΣΦΥΡΙΚΤΡΑ ΚΑΙ ΡΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΔΙΑΙΤΗΤΗ