ΑΜΠΟΤ ΚΑΙ ΚΟΣΤΕΛΟ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

 

Με δύο κωμικά δίδυμα στην άμυνά του ο Ολυμπιακός θα ήταν περίεργο να πάρει αποτέλεσμα από την ΑΕΚ. Με Αμπότ και Κοστέλο τους Μποτία, Ντα Κόστα στο κέντρο και Τσίτσο και Φράνκι τους Φιγκέιρας, Ρέτσο στις πτέρυγες. Όταν, μάλιστα, η κυπελλούχος κοπάνησε το παιχνίδι ποντάροντας γενικώς στην αμυντική αδυναμία του Ολυμπιακού.

Συγκεκριμένα πράγματα και ξεκάθαρα. Ολοφάνερο το αμυντικό πρόβλημα του Ολυμπιακού. Έχει αδυναμία εφαρμογής αμυντικής λειτουργίας όλη η ενδεκάδα. Ιδιαίτερα η γραμμή της αμυντικής τετράδας. Τι τύχη, λοιπόν, να είχε ο Ολυμπιακός με μπακ που προκαλούσαν το γέλιο στους θεατές του έργου.

Κέρδισε η ΑΕΚ και χαιρόσουν την ομάδα της διότι πίεζε και απειλούσε κι όταν προηγείτο στο σκορ 2-1 μέσα στο Καραϊσκάκη. Από την άλλη, έχανε ο Ολυμπιακός και δεν αντιδρούσε. Δεν ενοχλούσε τον αντίπαλο.

Η διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες φάνηκε στο εξής. Ευκαιρίες έκανε ο Ολυμπιακός, αλλά δύσκολα. Με ιδρώτα και αίμα. Οι ευκαιρίες της ΑΕΚ της βγήκαν… εύκολα. Και, τελικά, έβγαλε δύο γκολ από στημένες φάσεις. Από φάουλ το 0-1, από κόρνερ το 1-2.