ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΛΑΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ Ο ΙΒΑΝ

 

Μεγάλη αλήθεια είναι αυτή που είπε ο Ιβάν Σαββίδης. Ότι ο Μητσοτάκης δεν πρόκειται να γίνει πρωθυπουργός. Μεγάλη αλήθεια, όχι μεγάλη μπαρούφα.

Ποιά είναι η αλήθεια; Το ότι ο Ιβάν Σαββίδης εμφανίζεται ως λαϊκός ηγέτης, όχι αυτό που είναι, δηλαδή ένας επιχειρηματίας. Αυτό, λοιπόν, το ψέμα, αυτή η απάτη του Σαββίδη είναι η αλήθειά του.

Ο Μαρινάκης είναι επιχειρηματίας. Όχι, σου λέει, δεν είμαι επιχειρηματίας, είμαι αγαπητικός του Ολυμπιακού. Το ίδιο και ο Αλαφούζος στον Παναθηναϊκό, ο Μελισσανίδης στην ΑΕΚ.

Κι αν τα αφεντικά των ποδοσφαιρικών ομάδων δεν ενεργούν ως επιχειρηματίες, όπως έτσι τους έχει ανάγκη η ΠΑΕ, η εμπλοκή τους στο ποδόσφαιρο δεν είναι μόνον οπαδική.

Αυτή είναι η αλήθεια, που λέγαμε. Το ψέμα των μεγαλομετόχων, ότι εκφράζουν τον λαό της ομάδας τους. Αυτή είναι η αλήθεια, ότι δεν τρώει στη μάπα γιαούρτι ένας επιχειρηματίας όταν με τα λεφτά του, μάλλον με την οικονομική του δύναμη, παριστάνει έτσι η αλλοιώς τον παράγοντα της δημόσιας ζωής. Στο όνομα του λαού του ΠΑΟΚ. Του λαού του Ολυμπιακού. Του Παναθηναϊκού. Της ΑΕΚ.

Ποιός Μελισσανίδης, που τα τελευταία χρόνια συμπεριφέρεται σεμνά σε σύγκριση με τον Σαββίδη. Και ποιός Αλαφούζος που δεν καπηλεύεται τη λαϊκή δύναμη του Παναθηναϊκού. Ακόμα και τον Μαρινάκη ξεπέρασε ο Ιβάν Σαββίδης όταν μίλησε ως παοκάρχης. Ως Θεσσαλονικάρχης. Ως βορειοελλαδάρχης.

Δικός μου είναι ο λαός του ΠΑΟΚ, υπονοεί ο Ιβάν. ‘Ο,τι του πω εγώ θα ψηφίσει. Άρα, με παίρνει να απειλώ τον Μητσοτάκη ότι δεν θα γίνει πρωθυπουργός. Οι εκλογές εξαρτώνται από εμένα, από τον λαό του ΠΑΟΚ, τον όποιο κουμαντάρω εγώ.

Κι αν δεν φθάνει ο λαός του ΠΑΟΚ, για να κανονίζει ο Σαββίδης, ποιός θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός, ο ίδιος το ξεκαθάρισε: «Μέσα στο μήνα θα πάρω μεγάλο κανάλι και θα αγοράσω τον ΔΟΛ ή τον Πήγασο».

Όλα αυτά για καλό του λαού του ΠΑΟΚ.

Διαβάστε ακόμα:

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΕΠΙΚΗΡΥΞΕ ΤΟΝ ΙΒΑΝ