ΜΑΟΥ ΜΑΟΥ ΚΑΙ ΖΟΥΛΟΥ ΓΕΛΑΝ ΜΕ ΤΟ GRAND ΡΕΖΙΛΙΚΙ

 

Το να βρίζεις δεν είναι κακό. Πολιτικά ορθό είναι και να βρίζεις και να ζητάς ευθύνες για ό,τι στραβό. Είσαι, όμως, το νούμερο αν ρίχνεις τα μπινελίκια σου, αν αποδοκιμάζεις, αν χλευάζεις κάτι χωρίς να γνωρίζεις ποιός φταίει.

Αυτό που έγινε με τον τελικό του κυπέλλου στο Βόλο είναι μοναδικό. Δεν είναι έκπληξη το δημόσιο ρεζιλίκι των πολιτικών και ποδοσφαιρικών αρχών. Απλά, σημειώνουμε ότι για πρώτη φορά οι ξεφτύλες ξεπέρασαν τον εαυτό τους. Τριάντα ώρες πριν από τον αγώνα, τον κορυφαίο της χρονιάς, δεν ήταν γνωστό αν τελικά θα γίνει. Και σε περίπτωση αναβολής σε ποιό άλλο γήπεδο και σε ποιά ημέρα.

Στις σοβαρές χώρες, όχι στις μπουρδελιάρες, τουλάχιστον ένα χρόνο πριν είναι γνωστή η έδρα του ετησίου τελικού κυπέλλου. Στην Ελλάδα της πειρατείας που κρατάει σταθερά εχθρότητα σ’ ο,τι έχει σχέση με ανοργανωσιά, επιλέχθηκε το γήπεδο μόλις πριν από μια εβδομάδα.

Αυτό, όμως, δεν είναι το μεγαλύτερο ρεζιλίκι της ευρωπαϊκής Ελλάδος. Με το όποιο ρεζιλίκι διασκεδάζουν και παρηγοριούνται Μάου Μάου και Ζουλού, κανίβαλλοι και ουρακοτάγκοι όπου γης. Άλλο είναι το grand σουξέ ρεζιλίκι της Ελλάδας.

Υπεύθυνη της διοργάνωσης κυπέλλου είναι η ΕΠΟ. Όχι ο ΟΤΕ και η ΔΕΗ, το ΙΚΑ και η Τράπεζας της Ελλάδας, το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο και τα ΕΛΤΑ. Ποιός την διόρισε την ΕΠΟ πριν από λίγους μήνες; Η κυβέρνηση, δηλαδή ο αρμόδιος υφυπουργός αθλητισμού με τη συμφωνία ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Άρα;

Φοβερά πράγματα. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που... δεν έχει σχέση με τη δική της ΕΠΟ, κάνει πλάκα με το άνευ προηγουμένου ρεζιλίκι να μη γνωρίζει κανείς μία ημέρα πριν αν θα γίνει το σπουδαιότερο ποδοσφαιρικό ματς της χρονιάς.

Αυτή είναι η αρχιξεφτύλα μας. Να είμαστε πάντα απέναντι. Στη διαμαρτυρία. Στην κόντρα. Καμία ανάληψη ευθύνης! Για το φόνο δεν ξέρουμε τίποτα, πάντα φταίνε οι... άλλοι, ακόμα κι’ αν οι άλλοι είμαστε εμείς.

Διαβάστε ακόμα:

ΛΑΜΟΓΙΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ