ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΧΙΜΕΝΕΘ

 

Βγάζει τον Αραούχο και βάζει στην θέση του τον Αλμέιδα ο προπονητής της ΑΕΚ. Για ποιο λόγο διέπραξε τέτοια αλλόκοτη αλλαγή ο Μανωλάκης; Έχω τεράστια περιέργεια να μάθω τι ακριβώς δούλεψε στη σκέψη του προκειμένου να προχωρήσει σε μια τόσο αυτοκτονική απόφαση. Όταν, μάλιστα, το παιχνίδι δεν είχε κριθεί ακόμα και υπήρχε τουλάχιστον άλλη μισή ώρα για να τελειώσει το πρώτο play-off.

Ο ΠΑΟΚ είναι αυτός που πιέζει. Η γραμμή άμυνας των γηπεδούχων έχει μια απόσταση 50 μέτρων από τον Γλύκο. Άρα, η ΑΕΚ χρειάζεται μπροστά έναν σπρίντερ, έναν τρεχαλατζή, και μαζί τσαχπίνη κυνηγό. Τον Αραούχο, δηλαδή. Όχι τον… Αλμέιδα, που έτσι κι αλλοιώς δεν έχει θέση σε ενδεκάδα ομάδας κορυφής ακόμα και του ελληνικού πρωταθλήματος.

Τον Πορτογάλο, αυτό το βαρύ και σακατεμένο κορμί, τον βάζεις όταν η ομάδα σου πιέζει, έχει στριμώξει τον αντίπαλο, τον κρατάει στα χωρικά του ύδατα.

Η ΑΕΚ είτε γιατί δεν μπορούσε άλλο, είτε γιατί κουράστηκε, έδωσε τα κλειδιά του αγώνα στον ΠΑΟΚ. Και τότε, όταν το παιχνίδι έχει πια μια άλλη εικόνα σε σύγκριση με το πρώτο ημίχρονο, ο Ισπανός προπονητής φαίνεται ότι θόλωσε.