ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΑ PLAYOFFS!!!

 

Τελειώνει το πρωτάθλημα και καπάκι μετά αρχίζουν τα playoffs. Οι διπλοί αγώνες μπαράζ με τις τέσσερις πρώτες ομάδες της βαθμολογίας, εκτός του πρωταθλητή. Για ποιο λόγο γίνονται αυτά τα παιχνίδια σε 6 αγωνιστικές; Υποτίθεται, για να δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία σ’ αυτές τις τέσσερις ομάδες κορυφής να πάρουν κάτι περισσότερο από το πρωτάθλημα. Ένα πιο ευνοϊκό εισιτήριο στην Ευρώπη.

Στην πραγματικότητα τα playoffs που είναι πολύ καλό, το καλύτερο σέρβις του πρωταθλήματος, γίνεται προς όφελος της… τηλεόρασης. Για το τηλεοπτικό θέαμα. Το συνδρομητικό κανάλι, άλλωστε, για πάρτη του απαίτησε να σερβιριστεί το περισσότερο ορεκτικό πιάτο της σαιζόν, με μεζέδες τις έξτρα αναμετρήσεις των δημοφιλέστερων ομάδων της χώρας.

Μόνο λιχουδιά ποδοσφαιρική δεν ήταν το ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 1-0 την περασμένη Κυριακή. Σκέτη απογοήτευση. Και οι δύο ομάδες δεν μπορούσαν να κάνουν μια φάση της προκοπής. Κι αν πάμε στην προηγούμενη αγωνιστική των μπαράζ, το Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ διακόπηκε. Για ποιο λόγο, λοιπόν, να γίνονται τα playoffs, για να βγάζουν μεροκάματο οι δικηγόροι και να είναι άδεια τα γήπεδα. Και να βλέπουμε αντιποδόσφαιρο.

Καλή, πολύ καλή ιδέα αυτή με τα μπαράζ. Αντί να μας ρίχνουν στη μάπα π.χ. το Ολυμπιακός – Λεβαδειακός και το Βέροια – ΠΑΟΚ, έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός – ΑΕΚ. Καλό, πολύ καλό.

Σκέψου, όμως. Τι θα γίνει του χρόνου. Ο σκοτωμός. Όταν ο πρωταθλητής θα βγαίνει πλέον από τα playoffs. Όχι, όπως μέχρι σήμερα που ο πρώτος της βαθμολογίας αναδεικνυόταν πρωταθλητής. Μας περιμένει η κόλαση. Με ή χωρίς εγκληματική οργάνωση. Με ή χωρίς καραμπινάτα οφσάιντ γκολ αλά τελικός Βόλου.


Διαβάστε ακόμα:

ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΕΙ Ο ΑΡΗΣ ΧΩΡΙΣ… ΘΥΜΟ!