Δεν φταινε οι καφροι για τα αισχη στο μπασκετ

 

Τα καταφέρανε και ο τελικός Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού στο μπάσκετ τελείωσε κανονικά. Επιτυχία και δικαίωση των προσπαθειών στην πάταξη των φαινομένων βίας στα γήπεδα. Προηγήθηκε, βέβαια, διακοπή του παιχνιδιού από την αναμενόμενη ρίψη φωτοβολίδων στους παίκτες της φιλοξενούμενης ομάδας. Αυτά είναι στο πρόγραμμα. Τι, δηλαδή; Βλέπουν ότι η ομαδάρα τους χάνει το ματς, τι να κάνουν. Όχι, και να χειροκροτήσουν τον αντίπαλο.

Αυτά από τους φιλάθλους. Από τους πολιτισμένους θεατές. Δεν περιμένεις τέτοια συμπεριφορά από τον κάφρο. Και δεν φταίει ο κάφρος που είναι κάφρος, πανέτοιμος να βγάλει την κτηνωδία του.

Φταίνε εκείνοι που αντιμετωπίζουν τους κάφρους σαν κανονικούς οπαδούς. Σα φίλους της ομάδας. Και τους προσκαλούν στο γήπεδο διότι, λέει, είναι ο λαός, ο 12ος παίκτης στο ποδόσφαιρο, ο έκτος παίκτης στο μπάσκετ.

Τζιχαντιστής είναι και με τις βαριοπούλες καταστρέφει έργα τέχνης. Μνημεία της ανθρωπότητας. Κι εσύ ο πίτουρας απορείς γιατί το κάνει. Δολοφόνος εν ψυχρώ είναι και του λες δεν είναι… σωστό σαν άνθρωπος του Θεού να ανατινάζεις ένα σταθμό μετρό, να ρίχνεις μπόμπες σε μία συναυλία, σ’ ένα γήπεδο και όποιον πάρει ο Αλλάχ. Κουφό να προσπαθείς… διάλογο με το τέρας. Επειδή ο άλλος δηλώνει Ολυμπιακός, άρα είναι… φίλαθλος.

Αυτοί που προκάλεσαν τη διακοπή στο ΣΕΦ είναι κτήνη. Δεν τους ενδιαφέρει κανένα μπάσκετ, κανένας Ολυμπιακός. Δεν πάνε στο γήπεδο για να απολαύσουν θέαμα. Δεν βλέπουν τι τρέχει στον αγωνιστικό χώρο. Τους είναι ξένο ό,τι συμβαίνει στον αγώνα. Μοναδική τους αγωνία είναι τι γράφει το ταμπλώ. Μόνο τη νίκη θέλουν. Γι αυτό αποδοκιμάζουν τον αντίπαλο σε κάθε προσπάθεια. Γι αυτό θα τα ρημάξουν όλα αν πρόκειται να φύγουν χαμένοι. Οι ίδιοι, όχι η ομάδα τους.

Τελειώνει το ματς και πέφτει πανηγύρι από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού. Ντροπή! Χαίρονται για το αίσχος μας. Αγνοούν ότι ζούμε σε κοινωνία ανίκανη να διοργανώσει ομαλά, αθλητικά, έναν τελικό ποδοσφαίρου στο Βόλο, του μπάσκετ στο ΣΕΦ. Ντροπή ένοιωσαν μόνο οι Ολυμπιακοί, όχι για τον κάφρο λαό, αλλά επειδή έχασε η ομαδάρα.

Διαβάστε ακόμα:

ΜΕ ΤΙ ΜΟΥΤΡΑ Ο ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ ΣΤΟ ATHENS PRIDE!