ΦΙΑΤΑΚΙ Η ΑΕΚ, ΠΟΡΣΕ Ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

 

Το ξέρει η ΑΕΚ ότι στο γιουρόπα θα βρει μπροστά της καλύτερες ομάδες από τον καλύτερό της χθες ΠΑΣ Γιάννινα; Τον αδικείς τον ΠΑΣ, αν τον πεις απλά καλύτερο. Με την μπάλα στην κατοχή του έπαιζε ποδόσφαιρο και κέρδιζε τον θεατή. Επί τόπου έδινε ρυθμό και ένταση στον αγώνα.

Αντίθετα, με την ΑΕΚ που «προσπαθούσε» χωρίς εγωισμό να την βγάλει καθαρή με ποδόσφαιρο φυματικό. Πόρσε ήταν ο ΠΑΣ που όποτε είχε την μπάλα γκάζωνε και έβγαινε μπροστά διψασμένος για το γκολ. Η ΑΕΚ ήταν φιατάκι που κατέβαζε την ταχύτητα του αγώνα, κάποιες φορές έβαζε και την όπισθεν.

Δύο εικόνες είχε ο αγώνας. Όταν έκανε επίθεση ο ΠΑΣ έβλεπες το έργο να τρέχει στην κατηφόρα, ενώ με την ΑΕΚ κοντράριζε σε ανηφόρα και έπεφτε σε λακούβες.

Άσε στην άκρη τις σούπερ ευκαιρίες των γηπεδούχων και τα δύο δοκάρια των φιλοξενουμένων. Οι φάσεις που σκάνε δεν εκφράζουν απαραίτητα τη δυναμική και την ποιότητα των δύο αντιπάλων.

Ειδικά στο πρώτο μέρος, όπου δεν υπήρχε η ΑΕΚ στο γήπεδο, αυτή θα μπορούσε να προηγηθεί με το πρώτο δοκάρι της. Θα πεις ότι άξιζε την νίκη, ότι… δίκαια έχασε ο ΠΑΣ;

Δεν υπάρχει δικαιοσύνη στο ποδόσφαιρο. Το τελικό 0-0 είναι το αποτέλεσμα που θα μπορούσε άνετα να ήταν διαφορετικό, υπέρ της μιας, υπέρ της άλλης ομάδας. Εάν οι ομάδες στο γήπεδο παίζουν μόνο για το αποτέλεσμα και με τον όποιο κωλομπαρίστικο τρόπο τους βολεύει, τότε φτύνουν τους ποδοσφαιρόφιλους που θέλουν να βλέπουν μπάλα.

Διαβάστε ακόμα:

ΚΑΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΔΕΙΞΕ ΤΗ ΦΟΥΚΑΡΑΔΟΣΥΝΗ ΜΑΣ