Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΥΚΟΛΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 


Να το παραδεχθούμε και να το λέμε. Θέλεις να ‘χεις τα κουράγια για να παρακολουθήσεις ποδόσφαιρο στο ελληνικό πρωτάθλημα. Τι να δεις! Και τι να ακούσεις, πριν και μετά τα παιχνίδια; Γελοιότητες. Που τα λένε και τα γράφουν απευθυνόμενοι σε ηλίθιους. Καμία σοβαρότητα.

Μιλάμε για ποιότητα ποδοσφαιρική. Βλέπεις Λίβερπου με Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ και χορταίνεις μπάλα. Και τον κόσμο όρθιο να παρακολουθεί το Ίντερ- Μίλαν στο 3-2, με πέναλτυ στις καθυστερήσεις.

Φοβερά πράγματα. Μαζί οπαδοί των δύο ομάδων, της Ίντερ και της Μίλαν, κι όλους από την εξέδρα τους έβαλε μέσα στην αρένα το συγκλονιστικό παιχνίδι. Και ουδείς πλακώθηκε με τη λήξη.

Η ΑΕΚ θέλει πρωτάθλημα. Με ποια ομάδα; Να βάζει το γκόλ ο Βράνιες κι όχι οι Αραούχο, Λιβάγια. Πρωτάθλημα θέλει και ο Ολυμπιακός. Ε, να μη θέλει; Με ομάδα που τρώει τριάρες. Άσε την τριάρα από την Σπόρτιγκ. Τρία από την ΑΕΚ, τρία και από τον Πανιώνιο.

Εύκολη ομάδα ο Ολυμπιακός. Άνετα του κάνει τη ζημιά και αντίπαλος μεσαίων κυβικών, αν τον παίξει σωστά, έξυπνα. Γιατί; Επειδή μετράει χιλιόμετρα, που λέει ο λόγος, ανάμεσα στις τρεις γραμμές του πρωταθλητή. Τεράστια κενά, περάσματα και για τη μπάλα και για παίκτες, διότι υπάρχουν οι αποστάσεις μεταξύ άμυνας και μέσων και επίθεσης.

Το πρόβλημα δεν βρίσκεται στην αμυντική γραμμή του Ολυμπιακού, αλλά στην αμυντική λειτουργία της ομάδας. Γι’ αυτό ο Ολυμπιακός έχει καλύτερο παθητικό μόνο από τον Κούγια.

Διαβάστε ακόμα:

ΕΥΡΩΠΗ; Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!