ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΣΥΚΗΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

 

Μου το είπε Ολυμπιακός και η κουβέντα του είναι όλα τα λεφτά. «Μετά από 30 χρόνια ένοιωσα ντροπή για την ομάδα μου… Με στεναχώρησαν. Δεν με πείραξε η ήττα, δηλητηρίασε τη ψυχή μου η εμφάνιση μας στη Λεωφόρο…».

Γεγονός. Ο Ολυμπιακός μετά από 9 αγωνιστικές μάζεψε 14 μονάχα πόντους. Και ο Παναθηναϊκός, που είναι εκτός κόλπου, έχει στο παντελόνι 13, συν τους μείον δύο, άρα στην πραγματικότητα ένα βαθμό περισσότερο από τον Ολυμπιακό.

Στο Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός 1-0 θριάμβευσε πανηγυρικά η διαφορά στους δύο αντιπάλους. Αυτή η διαφορά η αγωνιστική ήταν ο μέγας νικητής. Κυρίαρχος, απαιτητικός, απειλητικός ο Παναθηναϊκός, απέναντι σ’ έναν ανύπαρκτο Ολυμπιακό.

Κάνεις μία σκέψη. Έστω ότι από σήμερα είναι η περίοδος μεταγραφών. Ποιος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού έχει θέση στην ενδεκάδα του πρωταθλητή. Εννοώ ποιος παίκτης του Παναθηναϊκού θα προκαλούσε το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού, έστω και για τον πάγκο. Ούτε ένας!

Κι όμως. Αυτός ο Παναθηναϊκός με άδειο ταμείο, χωρίς διοίκηση, χωρίς αφεντικό, με άγνωστο το αύριο, με παίκτες που αποκτήθηκαν με ψίχουλα, πάτησε τον Ολυμπιακό του πανάκριβου ρόστερ. Γιατί;

Δεν έχει ομάδα ο Ολυμπιακός. Γι’ αυτό. Το έχει δείξει μία και δύο και τρείς φορές. Και τέσσερις και πέντε φορές. Ότι δεν έχει ομάδα ο πρωταθλητής. Ο βασιληάς είναι γυμνός. Ξεβράκωτος από ποδοσφαιρική βούληση.

Αυτή είναι η αλήθεια. Ένας γυμνός Ολυμπιακός που κυκλοφορεί στο πρωτάθλημα με φύλλο συκής, που του χαρίζουν οι αντίπαλοι του. ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός με τις δικές τους αδυναμίες επιτρέπουν στον Ολυμπιακό να έχει τη ψευδαίσθηση πώς παραμένει η κραταιά ομάδα.


Διαβάστε ακόμα:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΜΕ ΣΟΥΤΙΕΝ