ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ

 

Πολύ μεγάλη βραδιά για τον Ολυμπιακό. Τρισευτυχισμένος ο κόσμος έφυγε από το Καραϊσκάκη. Καμία σχέση με την ομάδα που έπαιξε στο Καμπ Νου και πολύ περισσότερο με εκείνη στη Λεωφόρο, μόλις το περασμένο Σάββατο. Ήταν ένας Ολυμπιακός που τα έδωσε όλα, δυνατός, ηρωικός και ξεπέρασε τον εαυτό του παίρνοντας το τιμητικό 0-0 από την ανώτερή του υπερομάδα Μπαρτσελώνα.

Μόνον οι εκτός τόπου, χρόνου και ουσία μιλάνε για… ελπίδες πρόκρισης. Σίγουρα γιατί κάτι πρέπει να πουν και δεν ξέρουν να βγάλουν το σωστό. Η απάντηση που όφειλε ο Ολυμπιακός ήταν μία. Να μη δώσει συνέχεια στις άθλιες και προσβλητικές για την Ιστορία του εμφανίσεις στο πρωτάθλημα.

Ναι, στο ματς με την Μπαρτσελώνα του Μέσι ο Ολυμπιακός κατάφερε αυτό που επιδίωκε. Αυτό που είχε ανάγκη. Να κατακτήσει τις εντυπώσεις. Όχι να πάρει αποτέλεσμα, τη νίκη, ακόμα και την ισοπαλία. Αυτή ήταν η ολοκληρωτική και θριαμβευτική επιτυχία του Ολυμπιακού κόντρα στην Μπαρτσελώνα.

Ακόμα και να έχανε ο Ολυμπιακός, η νίκη είναι δική του, με τον τρόπο που αγωνίστηκε. Δεν έχουν καταλάβει μερικοί, ότι ο πρωταθλητής στη πραγματικότητα δεν αντιμετώπισε την Μπαρτσελώνα, αλλά τον ίδιο του εαυτό. Και κατάφερε να ανατρέψει τη μετριότητά του έτσι όπως εξελισσόταν σε καθεστώς.


Διαβάστε ακόμα:

ΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑΚΗ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ ΤΩΝ ΓΑΒΡΩΝ