ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ… ΜΙΑ ΣΦΑΙΡΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΠΟ

 

Χωρίς πλάκα έχει εξελιχθεί σε… μόδα η αποστολή απειλητικών επιστολών με σφαίρες. Ποιοι τις στέλνουν και γιατί; Άγνωστο. Συνήθως αυτές οι μοδάτες πλέον ιστορίες παραμένουν ανεξιχνίαστες, χωρίς να αποκλείεται, λέω εγώ, οι αποστολείς, μάλλον ο αποστολέας να κάνει το κέφι του. Να παριστάνει τον τρομοκράτη, τον επαναστάτη, τον αντιστασιακό.

Στον πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο «ο λαός μεγάλης ομάδας», έτσι υπογράφει ο επιστολοσφαίρας, στο πακετάκι έβαλε μόνο μια σφαίρα. Τι να σημαίνει αυτό, αν πράγματι σημαίνει κάτι; Κάποιοι άλλοι, οι περισσότεροι σ’ αυτό το χόμπυ της «επιστολής με σφαίρα» τρομάζουν τον παραλήπτη με τρεις σφαίρες.

Υποτίθεται ότι σ’ ένα τέτοιο τρομοκρατικού χαρακτήρα «μήνυμα» ο αποστολέας παίζει συμβολικά. Μια σφαίρα ή δύο, από καλάσνικωφ ή όχι, κι αν στο φάκελο υπάρχει κάποιο κείμενο, μια ατάκα. Πριν πέντε χρόνια ο δικηγόρος που συνέβαλε στο ξήλωμα ενός κομματιού του παραδικαστικού κυκλώματος μαζί με τη σφαίρα ''παρέλαβε'' και μια φράση από ψαλμό του Δαυΐδ: «Νυν δε επέστη ο καιρός ίνα συντριβώσιν οι εχθροί μου».

ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ με σφαίρες:

- Στα γραφεία ΠΑΣΟΚ, Οκτώβριος 2011

- Στον υπουργό δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη, Δεκέμβριος 2012

- Στον υπουργό οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, το 2013, από την «Κρητική Επανάσταση», οργάνωση (;) που έστειλε παρόμοιο πακετάκι και στην Εφορία Χανιών, με την ένδειξη «Όχι στους πλειστηριασμούς».

- Οι «Λαϊκοί Τιμωροί» στον δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη, Ιανουάριο 2014.

- Η «6η Δεκεμβρίου» σε δημοσιογράφο- δικηγόρο, Οκτώβριο 2015.

-Στον αναπληρωτή υπουργό οικονομικών του Σύριζα Τρύφωνα Αλεξιάδη και την αντιπρόεδρο του Ελεγκτικού Συμβουλίου Άννα Λιγωμένου.

-Στον Κώστα Καραμανλή, βουλευτή Σερρών, ξάδελφο του συνονόματου του πρώην πρωθυπουργού, Μάιος 2016.

-Στον Γεν. Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Γιώργο Πιτσιλή, Μάιος 2017


Διαβάστε ακόμα:

ΧΑΤΗΡΙΚΑ Ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ