ΜΑΣΟΥΝΤ, Η ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΑΕΚ

 

Μετά τους Αραούχο, Λιβάγια στην ΑΕΚ ένας ακόμα πρώην ποδοσφαιριστής της ισπανικής Λας Πάλμας, ο Μασούντ, ο οποίος πατάει πια γερά στα 34 του χρόνια. Μεγάλος σε ηλικία; Σίγουρα τσαμπουκαλής. Και μανουρατζής. Τον λες και μπελαλή. Βάζει εύκολα σε μπελάδες και τον ίδιον και την ομάδα του. Επειδή εύκολα αρπάζεται. Απαραίτητη, λοιπόν, η «προσαρμογή» του στην ΑΕΚ.

Άλλο Πανιώνιος, άλλο ΑΕΚ. Σε κάποια φάση οι δύο φανέλες πιθανόν να έρθουν ίσα και όμοια. Αγωνιστικά, βαθμολογικά. Η ΑΕΚ είναι ΑΕΚ, όμως. Διαφορετικό επίπεδο, διαφορετικοί στόχοι. Δεν θα έχει δικαιολογίες ο Σουλεϊμάν Σοτζέϊ Μασούντ, από Ιράν, αν τρώγεται με τα εσώρουχα του μέσα στο παιχνίδι, αν φτάνει στα άκρα χωρίς σοβαρή αιτία. Μαγκιές τύπου όπως στον Πανιώνιο, απαγορεύονται.

Το άλλο. Που ακριβώς θα παίζει ο Πέρσης αλάνης; Το λάθος να τον βλέπει ως αντι-Μάνταλο ο Χιμένεθ. Σοβαρός, συνεπής, μετρημένος και αξιόπιστος ο «αρχηγός», είχε αποδεχθεί τη μετακίνησή του στα πλάγια. Ο Μασούντ δεν έχει άλλη θέση παρά πίσω από το δίδυμο των σέντερ-φορ.

Σωστά εναλλάσσονται μπρος-πίσω ο Αραούχο και ο Λιβάγια, οι δύο φορ κρούσης, για να μπερδεύεται η αντίπαλη άμυνα. Αν έπαιζαν σταθερά ο ένας μπρος-μπρος και ο άλλος μπρος-πίσω, τότε θα διευκόλυναν τα μπακ των αντιπάλων. Ο Μασούντ;

Και μόνο ότι η ΑΕΚ βρίσκεται εν δυνάμει σε τροχιά πρωταθλητισμού, που σημαίνει ότι έχουν κόστος και οι «λεπτομέριες», η ευθύνη του νευράκια Πέρση είναι δεδομένη. Αν μην κάνει ο Χιμένεθ δύσκολη την όχι εύκολη αγωνιστική διαχείριση του Μασούντ.

Διαβάστε ακόμα:

Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ ΜΕ ΑΕΚ