ΣΕ ΛΙΒΑΓΙΑ- ΑΡΑΟΥΧΟ ΚΤΙΖΕΙ Ο ΧΙΜΕΝΕΘ

 

Με προπονητή τον Τσάκναντι πήρε το πρωτάθλημα η ΑΕΚ το 1963, και το 1968, με τον ίδιο προπονητή. Όποιος την έβλεπε στο γήπεδο, ένοιωθε ενοχλήσεις στο στομάχι. Μία ομάδα που δεν βλεπόταν. Κλασικό αντιποδόσφαιρο.

Πήρε πρωτάθλημα η ΑΕΚ και το 1971, με προπονητή τον Στάνκοβιτς. Ούγγρος ο Γιένε Τσάκναντι, Σέρβος, Σερβοβόσνιος ο Μπράνκο Στάνκοβιτς, δηλαδή από σχολές ποδοσφαιρικές που τις χαρακτήριζε η ποιότητα, η υψηλή τεχνική. Και με τον Στάνκοβιτς η πρωταθλήτρια ΑΕΚ έδινε ρεσιτάλ αντιποδόσφαιρου.

Μ’ αυτόν και με τον άλλον προπονητή η ΑΕΚ μετά την επιστροφή της στη σουπερ ληγκ, κακά τα ψέματα, στηρίζεται στην άμυνα. Από την γάμα εθνική έκανε πρωταθλητισμό ποντάροντας κατά βάσιν και κατ’ αρχήν στο να μη φάει γκολ. Για όποιον βλέπει τόπι.

Σήμερα. Ο αόρατος στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα Αραούχος έβαλε δύο γκολ! Γκολ και ασίστ ο Λιβάγια. Να, το δίδυμο που βρήκε ο Χιμένεθ για να κτίσει την ομάδα. Ποιος είναι ο Χιμένεθ; Ο προπονητής της ΑΕΚ. Το σωστό είναι να πεις ότι η ΑΕΚ είναι η ομάδα του προπονητή της. Ξεκάθαρο αυτό.

Με Λιβάγια που είναι περισσότερο πολύτιμος και Αραούχο από κοντά, η ΑΕΚ του Χιμένεθ έχει την πολυτέλεια να πλησιάσει περισσότερο στην ταυτότητα της μπαλαδόρικης ομάδας, όπως την θέλει η παράδοση της. Να «χαλαρώσει» την αμυντική τακτική της, να περιμένει περισσότερα από την παραγωγική δουλειά που θα εισπράττει η επίθεση της.

Ερωτηματικό ο Μασούντ. Θα προσαρμοστεί;

Διαβάστε ακόμα:

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ