ΓΙΑΤΙ ΣΑΒΟΥΡΕΨΕ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

 
Ο Μιραλάς που είναι; Ο ευρών αυτόν αμειφθείσεται. Μπαίνουμε κατ΄ευθείαν στο ψητό. Εύλογο το ερώτημα, μήπως η ''επιστροφή'' του Βέλγου έγινε για λόγους επικοινωνιακούς, όχι αγωνιστικούς. Στο πλαίσιο των... βαρβάτων μεταγραφών, να λειτουργήσει ως απάντηση στις πουστιές των εχθρών του θρύλου, που τον έχουν βάλει στο σημάδι.
Μιλάμε σοβαρά. Ό,τι βλέπουμε στο γήπεδο. Ο Ολυμπιακός δεν είχε ανάγκη τον Μιραλάς, ποδοσφαιριστή που βρίσκεται σε άσχημο φεγγάρι. Τι, δηλαδή; Τον έφερε και του έδωσε φανέλα για να τον αναστήσει;
 
Σαβούρεψε ο Ολυμπιακός. Ολοφάνερο.Τι περισσότερο να δεις; Η ομάδα δεν φτουράει. Με τίποτα. Σάββας και Καραπαππάς είναι στελέχη της ΠΑΕ, από πότε έγιναν  θαυματοποιοι, και με το στόμα περιμένουν να δει ο κόσμος... άλλη ομάδα. 
Ποιος Μιραλάς! Μόνο αυτός; Γενικά φταίνε οι μεταγραφές. Μην αναφέρουμε συγκεκριμένα ονόματα. Φταίει η παράλογη ποδοσφαιρική...  λογική που έγινε καθεστώς στον Ολυμπιακό. Η λογική του φτιαρίζειν. Ψωνίζουμε με το καρότσι του σούπερμάρκετ. Έχουμε λεφτά, σηκώνουμε ό,τι βρούμε από το πάνω και κάτω ράφι. Και από την άλλη, πάλι στη λογική του φτιαριού, πουλάμε 5-10 παίκτες μαζεμένους τους οποίους μόλις χθες, προχθές καμακώσαμε.
Τι θα πει κτίζω; Νο1, έχω σχέδιο, όχι κουτουρού μπουγάτσα. Νο2, κάνω επιλογές παικτών για να φτιάξω κορμό της ενδεκάδας. Δεν παίρνω παίκτες ευκαιρίας με τη σκέψη να τους μεταπουλήσω. Τι, δηλαδή, να χαλάσω ο ίδιος το κορμό που σχεδιάζω; Νο3, πέτρα και λάσπη. Αυτό είναι το κτίσιμο. Όχι παίρνω 8-10 παίκτες και παραχωρώ 8- 10.
Αν έχει σκοπό να κινηθεί ορθολογικά ο Ολυμπιακός, δηλαδή να ξεκινησει να φτιάξει ομάδα από την αρχή, ένα είναι το πρώτο βήμα. Ο σκελετός.  Να φτιάξει αρχικά το σκελετό και μετά να συνεχίσει το κτίσιμο της ενδεκάδας και του πάγκου.