Η ΒΑΛΙΤΣΑ ΜΕ ΤΑ ''ΜΑΡΟΥΛΙΑ'' ΚΟΣΚΩΤΑ ΣΕ ΘΥΡΙΔΑ

 

Τον Απρίλιο του 1989 ο Δημήτρης Σαραβάκος με 100 εκ. δραχμές σε μία βαλίτσα επέστρεψε τα λεφτά που είχε εισπράξει από τον τότε φυγόδικο απατεώνα Γιώργο Κοσκωτά, όταν είχε συμφωνήσει να μετακινηθεί από τον Παναθηναϊκό στον Ολυμπιακό. Αυτό έγραψαν οι εφημερίδες, ότι ο διεθνής ποδοσφαιριστής παρέδωσε την κατοσταρού στον επίτροπο της τράπεζας Κρήτης Ιωάννη Καμαρά.

Τον περασμένο χρόνο, το 1988, ο ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού τα είχε βρει με τα δύο αδέλφια, τον μεγαλομέτοχο της τράπεζας Κρήτης Γιώργο και τον αδελφό του Σταύρο Κοσκωτά, με 600 εκ. δρχ. κι ένα εκ. μηνιαίο μισθό. Σα σήμερα, 26 Φεβρουαρίου, το 1989, στο παιχνίδι Παναθηναϊκός- Ηρακλής η Λεωφόρος βράζει, ο κόσμος φωνάζει «Έξω οι τσάτσοι του Κοσκωτά». Και στο β' ημίχρονο γίνεται αλλαγή ο Σαραβάκος και φυγαδεύεται με κόλπο παραπλάνησης της αστυνομίας για να γλυτώσει το λυντσάρισμα.

Ο Κοσκωτάς έχει περιπέτειες με τη δικαιοσύνη, οπότε το θέμα της επιστροφής του Σαραβάκου φτάνει στο γραφείο του Βαρδή Βαρδινογιάννη. Ο αρχηγός της οικογένειας κάλεσε τον παίκτη, που είχε δηλώσει... μετάνοια και επιθυμία να ξαναφορέσει την πράσινη φανέλα. Ντρεπόταν, όμως, να πει ότι από τα 100 εκ. είχε ήδη σηκώσει κάποια ''μαρούλια'' (εκατομμύρια).

Τα 100 εκ. βρισκόντουσαν σε τραπεζική θυρίδα, όπου το ένα κλειδί κρατούσε ο Σταύρος Κοσκωτάς και το άλλο ο Σαραβάκος, ο οποίος είχε πάρει 13-14 εκ. δρχ., τόσα λέγεται. Τη διαφορά κάλυψε ο Βαρδής Βαρδινογιάννης και, τελικά, όλο το ποσό επεστράφη στην τράπεζα.

Διαβάστε ακόμα:

ΦΥΣΤΙΚΙ ΑΡΑΠΙΚΟ ΣΤΙΣ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΨΥΧΕΣ ΤΩΝ ΠΕΘΑΜΕΝΩΝ