ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

 

Αύριο Δευτέρα, όπως έχει ήδη γνωστοποιηθεί, κληρώνει η απόφαση για το πρωτάθλημα. Η δικαστική απόφαση, με την οποία θα κριθεί ποια ομάδα θα σηκώσει την κούπα του 2018. Δεν αποκλείεται να κριθεί κι αν θα… ολοκληρωθεί κανονικά το πρωτάθλημα. Παίζεται, με την αυριανή απόφαση, κι’ αυτή η πιθανότητα στο στοίχημα.

Ο ΠΑΟΚ, για παράδειγμα. Να αποσυρθεί από τη συνεχεία των έξι υπόλοιπων αγώνων, στην περίπτωση που χάσει στα χαρτιά το παιχνίδι της περασμένης Κυριακής με τον Ολυμπιακό, στην Τούμπα. Αν τιμωρηθεί και ακόμα του αφαιρεθούν τρείς βαθμοί.

Το ‘χει ξανακάνει ο Ιβάν Σαββίδης. Τον Απρίλιο του 2016, και στο όνομα της εξυγίανσης, ο ΠΑΟΚ δεν κατέβηκε στο γήπεδο να παίξει τον επαναληπτικό του κυπέλλου Ελλάδος, κόντρα στον Ολυμπιακό. Με συνέπεια να αποκλειστεί από τον τελικό και να του αφαιρεθούν τρείς βαθμοί από το επόμενο πρωτάθλημα.

Ποια θα ‘ναι η απόφαση της δικαστίνας; Έχει καταλήξει η κυρία, αλλά θα ανακοινώσει αύριο τη λυπητερή για να μάθουμε ποιος είναι κερδισμένος... εκτός γηπέδου. Ποιοι δικηγόροι από τους μεν και τους δε κέρδισαν τον δικό τους αγώνα.

Με την απόφαση, όποια κι αν είναι αυτή, επιτόπου θα ξεκινήσει… νέος γύρος στην μετωπική ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ. Είναι αδύνατον, εντελώς απίθανο να αποδεχτούν την απόφαση οι δύο ΠΑΕ, αν θίγονται τα αγωνιστικά τους συμφέροντα, κι όχι μόνο. Αδιάφορο, εντελώς αδιάφορο αν η απόφαση είναι μνημείο απονομής δικαιοσύνης, από πλευράς της αθλητικής δικαστίνας.

Ο πόλεμος θα φουντώσει! Αι μη θεωρηθεί ότι η απόφαση υπακούει σε σκοπιμότητες. Ότι μαγειρεύτηκε. Ότι πράγματι δεν είναι σύμφωνη με τους κανονισμούς. Η σφαγή εκτός γηπέδου είναι… προγραμματισμένη. Θα προκύψει έτσι κι αλλιώς. Ακριβώς διότι η απόφαση, όποια κι’ αν είναι, επηρεάζει τη θέση αλλά και την τύχη των δύο ΠΑΕ στο πρωτάθλημα.

Διαβάστε ακόμα:

Ο ΔΟΜΑΖΟΣ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙ ΜΕ ΤΟΝ... ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ