Η ΚΟΝΤΡΑ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ ΜΕ ΝΤΑΙΦΑ

 

Δεν ήταν Ολυμπιακός του καφενείου, ούτε της εξέδρας ο Σταύρος Νταϊφάς, ο πρώτος πρόεδρος επί εποχής ΠΑΕ. Δεν είχε τέτοια ένσημα. Η οπαδοσύνη του ήταν “αποστασιακή”, ας το πούμε έτσι, από την ομάδα. Επειδή, όμως, ήταν άνθρωπος έξυπνος και της πιάτσας, είχε αντιληφθεί ότι πρόεδρος στον Ολυμπιακό δεν αρκεί μόνον να είναι ο διαχειριστής της ανώνυμης εταιρείας, αλλά και ηγέτης ενός λαού τον οποίον έπρεπε να αφουγκραστεί.

Έτσι ο Καλαματιανός πήγαινε στα στέκια των γάβρων και άκουγε τι λέγανε. Ήθελε να πάρει γεύση από το άρωμα της φανατίλας της γαβρίλας. «Κατασκόπευε», λοιπόν, πότε στην πλατεία του Δημοτικού Θεάτρου, πότε στο Πασαλιμάνι και έπαιρνε μυρουδιά από την κουλτούρα και τη φιλοσοφία του γάβρου στα «πηγαδάκια» τους.

Και μία «προσωπικη» κόντρα του Νταϊφά με τον Μελισσανίδη. Αυτά γίνονται μονάχα από μεγάλους προέδρους ομάδων, όχι από αληταράδες. Το γεγονός μιλάει μόνο του. Πριν από 30 περίπου χρόνια στη χοροεσπερίδα του Συνδέσμου Διαιτητών Πειραιά. Μία τέτοια εκδήλωση είναι η μεγάλη ευκαιρία για να μαζέψουν φανερό χρήμα τα κοράκια από τους προέδρους των ΠΑΕ, από ποιους άλλους;

Ο Κώστας Δημητριάδης, διαιτητής FIFA, πρόεδρος του συνδέσμου Πειραιά, αφού σπηκάρει το ποίημα, τόσοι λαχνοί έμειναν από τη λαχειοφόρο αγορά, ξεκινάει το κόλπο από τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, τον εφοπλιστή Σταύρο Νταϊφά.

- Ένα εκατομμύριο, λέει ο Σταύρακας.

Βαρβάτο ποσό, αίσθηση στη σάλα του κέντρου. Είμαστε στην εποχή της δραχμής. Στο παραδίπλα τραπέζι με έξι αεκτζήδες, Νίκος Στράτος και σία, ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Ο Δημητριάδης κάνει τη ρεβεράτζα με τον τίγρη. “Τι λέει ο αγαπητός κύριος Μελισσανίδης του Ιωνικού, ο Νικαιώτης φίλος των διαιτητών;...”.

-Εννιακόσιες ενενήντα εννιά χιλιάδες!..., ξεραίνει όλη την αίθουσα ο Μελισσανίδης.
Η μέγιστη κυριλάτη εξήγα. Έδωσε όσα λεφτά και ο Νταϊφάς ο Μελισσανίδης, όμως δεν κοντράρησε τον μεγάλο πρόεδρο του Ολυμπιακού. Ο υψηλής κλάσεως τρόπος με τον οποίο έδειξε ο Μελισσανίδης το σεβασμό προς το πρόσωπό του είχε να το λέει ο μακαρίτης ο Νταϊφάς. Απλά, εκείνη τη στιγμή γύρισε στον Δημήτρη Κωνσταντινίδη, αντιπρόεδρο του Ολυμπιακού και γιο του συνεταίρου του και του ψυθίρισε:

-Αυτό το παλληκάρι είναι φτιαγμένο από υλικό που θα τον πάει πολύ μπροστά.

Για την Ιστορία. Ο Μελισσανίδης πράγματι έγινε μέγας και τρανός και σε κάθε εκδήλωση της AGEAN τιμούσε τον τίγρη με την παρουσία του ο Νταϊφάς, που τον θυμόμαστε με αφορμή το θάνατο του, σα σήμερα 24 Μαρτίου, το 2014..

Διαβάστε ακόμα:

ΓΙΟΚΟ ΟΝΟ, Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΝΔΡΑ