ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΑΤΕΒΑΖΑΝ ΔΙΑΚΟΠΤΗ

 

«Η ομάδα είναι για πέταμα…». Το είπε ο φίλος μου ο γεροντόγαβρος. Κάνω λογοκρισία, η κουβέντα του ήταν πιο βαρειά, άσεμνη εντελώς, και γι' αυτό δεν την μεταφέρω επί λέξει.

Καμία έκπληξη στη Λιβαδειά! Ο Ολυμπιακός έδειξε αυτό που είναι. Ότι είναι, ότι ήταν εδώ και καιρό για τα μπάζα. Και δεν φταίει μόνον η αξία των παικτών. Λείπει το κίνητρο. Τόσο απλά είναι τα πράματα. Οι λεγεωνάριοι του πρωταθλητή είναι φανερό ότι αισθάνονται πώς έχουν «τελειώσει» στο λιμάνι. Ότι δεν αξίζει να τα δίνουν όλα στο γήπεδο. Δηλαδή;

Ο κάθε επαγγελματίας, και είναι θεμιτό αυτό, κοιτάει την πάρτη του. Το μέλλον του. Οι εν λόγω του Ολυμπιακού θαρρούν πώς το συγκεκριμένο κλάμπ δεν είναι σε θέση να τους βοηθήσει στο παραπέρα της καριέρας τους.

Γιατί παίζει μπάλα ο παίκτης; Όχι, βέβαια, για την εξέδρα. Τι μαλακίες είναι αυτές. Ούτε παίζει για τον πρόεδρο, για να του… αφιερώσει τις νίκες. Αυτά τα λέγανε τις εποχές που δεν υπήρχε ζεστό νερό στα αποδυτήρια. Ο παίκτης, ο σοβαρός και αξιόπιστος, παίζει για το συμβόλαιο του. Για ένα καλύτερο συμβόλαιο αύριο.

Στον Ολυμπιακό, λοιπόν, κάποιοι επαγγελματίες, δικαιολογημένα κι όχι, έχουν κατεβάσει το διακόπτη. Δεν τους εμπνέει το περιβάλλον, και χωρίς να το έχουν αποφασίσει συνειδητά, κυκλοφορούν... έτσι, να περνάει ο καιρός.

Διαβάστε ακόμα:

ΒΑΣΙΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΘΥΜΑΣΑΙ;