ΑΥΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΑΡΑ

 

Με αφορμή τον αποψινό τελικό κυπέλλου Ελλάδος, στα όρθια και στα πεταχτά, ένα πρόχειρο σεμινάριο. Τι είναι αυτό που περιμένει από τον πρόεδρο μιας ΠΑΕ το ποδόσφαιρο. Κι όταν λέμε ''ποδόσφαιρο'' εννοούμε τον κόσμο του ποδοσφαίρου, τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, προπονητές, γυμναστές, ατζέντηδες, δημοσιογράφους,και τους ερασιτέχνες οπαδούς, δηλαδή τους ποδοσφαιρόφιλους.

Τρία πράγματα έχει να δουλέψει η προεδράρα της ομαδάρας. Αποδυτηριάκιας μιλάει. Το πρώτο είναι να φτιάξει ομάδα. Ξεκινώ από το πιο δύσκολο. Θεός γίνεται στους αιώνες ο πρόεδρος και το όνομά του μένει παντοτινό αν τα καταφέρει η ομάδα να παίξει μπαλάρα. Να την παραδέχονται και οι αντίπαλοι.

Πώς αλλοιώς να το πω, ρε. Να βλέπεις την ομάδα και την χαίρεσαι πάνω στο χορταράκι. Έτσι, μόνο έτσι το αφεντικό δικαιώνει την εμπλοκή του με το ποδόσφαιρο. Το να βρίζει τη διαιτησία, το κατεστημένο, τον άλλονα πρόεδρο, αυτό δεν θα του δώσει ποτέ θρόνο να καθίσει και στέμμα να φορέσει.

Το δεύτερο είναι η σακούλα. Το ταμείο. Ο μεγαλομέτοχος μη ξεπατώσει οικονομικά την ομάδα. Μην την υπερχρεώσει. Τη φυλακή μπορεί να τη γλυτώσει διότι κυκλοφορεί στο μπουρδέλο, όμως δεν θα αποφύγει τους ψιθύρους και τις «φήμες» μέχρι να ‘ρθει η ώρα να τον θάψουν.

Το τρίτο είναι να είσαι καλός «συνομιλητής» με την εξέδρα. Με τους φιλάθλους της ομάδας. Να έχεις πιάσει το σφυγμό τους...


Διαβάστε ακόμα:

Ο ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΤΟ ΕΒΔΟΜΟ, ΟΙ... ΚΟΤΕΣ ΣΤ' ΑΥΓΑ ΤΟΥΣ!