Ο ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ «ΠΟΥΛΗΣΕ»ΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΠΑΕ;

 

Το ποδόσφαιρο είναι μπίζνες. Εμπορικό προϊόν. Κι αυτή είναι η υγιής αντιμετώπιση του ποδοσφαίρου. Απεναντίας, είναι νοσηρή η ένταξη του στην κοινωνία και προκαλεί παθογένειές εγκληματικότητας όταν το ποδόσφαιρο, όταν η ΠΑΕ αντιπροσωπεύει γελοίες παπαρδέλες.

Για κλωτσές είναι να μιλάνε για την «οικογένεια του Ολυμπιακού», την «οικογένεια της ΑΕΚ», την «οικογένεια του ΠΑΟΚ». Ούτε μαφιόζικη οικογένεια είναι μια ΠΑΕ, ούτε κανονική οικογένεια. Ανώνυμη εταιρεία είναι και το «σήμα» της, τη φανέλα της φοράνε χθες αυτοί οι ποδοσφαιριστές, σήμερα κάποιοι άλλοι, οι οποίοι προέρχονται από άλλη ΠΑΕ κι αύριο θα πάνε να εργαστούν σ’ άλλη «οικογένεια».

Και επειδή πουλάει το ποδόσφαιρο FIFA και UEFA δεν σταματάνε να ψάχνονται πώς θα στήσουν νέα πρότζεκτ, νέες διοργανώσεις ή να βελτιώσουν τις υπάρχουσες με σκοπό το κέρδος, στο οποίο μεγαλύτερο έσοδο είναι τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Στην Ελλάδα τι γίνεται; Καμία σκέψη, καμία αγωνία να φτιάξουν το προίόν. Το πρωτάθλημα. Για να προσφέρουν καλύτερο ποδόσφαιρο. Παραμένουν στην προπολεμική εποχή. Αυτή είναι ομάδα της προσφυγιάς, η άλλη της λεβεντιάς, εκείνη λαϊκή, αριστοκρατική, ξεφτυλισμένη, ευνοημένη, αδικημένη. Μαλακίες, δηλαδή.

Για να αλλάξει η απόφαση και να μην υποβιβάζεται ΠΑΕ παρ’ ο,τι δεν έχει δικαίωμα αδειοδότησης, όπως ο Παναθηναϊκός, ο Αλαφούζος ζήτησε την βοήθεια του προλεταριάτου του πρωταθλήματος. Των μικρών ΠΑΕ που παραμένουν «άστεγοι» τηλεοπτικά χωρίς συμβόλαιο τηλεοπτικό. Συμφώνησαν οι μικρές ΠΑΕ να ψηφίσουν υπέρ του Παναθηναϊκού, για να πάνε όλες πακέτο σε κανάλι και να ωφεληθούν.

Ανυπόληπτο μέγεθος η μικρή ΠΑΕ, με τι μούτρα να ζητήσει συμβόλαιο της προκοπής από κανάλι.Αν, όμως, είναι μαζί με τον Παναθηναϊκό, τότε το κανάλι το συζητάει, διότι δεν θέλει να χάσει την πελατεία συνδρομητών μιας δημοφιλέστατη ομάδας.

Κυκλοφορεί στην πιάτσα ότι ο Παναθηναϊκός έκλεισε με την νόβα ερήμην των μικρών ΠΑΕ. Αυτές να πάνε να κόψουν το σβέρκο τους.


Διαβάστε ακόμα:

ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ… ΤΑΥΛΑΝΔΟ;