ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, Η ΠΛΑΚΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

 

Δεν είσαι κορόιδο, αγαπητέ αναγνώστη. Απλά είσαι αδύναμος. Τρως τη φάπα και δεν μπορείς να αντιδράσεις. Ο βουλευτής, ο υπουργός που εσύ εξέλεξες σε δουλεύει, σε βλάπτει, Τον πληρώνεις με μισθούς και κερατιάτικα για να κάνει μια δουλειά κι αυτός όχι μόνον δεν υπηρετεί το κοινωνικό σύνολο, από πάνω σε ζημιώνει.

Γιώργος Βασιλειάδης. Υφυπουργός αθλητισμού. Δημόσιος λειτουργός. Δημόσια έξοδα. Γιατί; Σύμβουλοι του υπουργού, παρατρεχάμενοι, επιτροπές, γραφεία, ασανσέρ, τηλέφωνα, φώτα, νερά, όλα μέσα. Γιατί; Για το τίποτα.

Θα είμασταν ευχαριστημένοι που τον πληρώναμε τον κλαρινογαμπρό της πολιτικής και της αριστεράς χωρίς να κάνει τίποτα. Χωρίς να παράγει έργο κυβερνητικό. Αμ, δε! Είπαμε. Κάνει ζημιά. Και για να δικαιολογήσει τη θέση του ξοδεύεται σε πράγματα που δεν έχουν λόγο. Και το κοντέρ γράφει έξοδα. Με αποτέλεσμα μηδέν.

Ποτέ ο οικονομικά μισθοδοτούμενος και επιδοτούμενος από το δημόσιο Σύριζα δεν είχε προβληματιστεί για το πώς να διεξάγεται το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Τελικά, μετά από 3,5 χρόνια η πρώτη φορά αριστερά παρουσίασε σχέδιο πρωταθλήματος. Έτσι να γίνεται, με τόσες ομάδες, τόσες να υποβιβάζονται από την super league, από την football league κ.λ.π..

Κατ’ αρχήν. Το όποιο σχέδιο αναδιάρθρωσης των πρωταθλημάτων δεν έχει σχέση μ’ αυτό που λέγεται αριστερά. Εξ ορισμού είναι καπιταλισμός η κάθε επιχειρηματική προσέγγιση στη βιομηχανία του ποδοσφαίρου για την παραγωγή του προϊόντος, δηλαδή του θεάματος, με την οργάνωση πρωταθλήματος.

Ο αριστερός της πλάκας υφυπουργός αθλητισμού τι ρόλο παίζει; Ως αριστερός δεν έχει πρόταση. Οπότε, αισιοδοξεί να συμβάλλει ως δεξιός, ως τεχνοκράτης, ως golden boy σ’ ένα καλύτερο, πιο αποδοτικό πρωτάθλημα;

Υπ’ όψιν ότι το σχέδιο Βασιλειάδη δεν περπατάει. Άρα, ο συριζαίος συνεχίζει να κάνει πλάκα. Τι θα έπρεπε να κάνει; Σίγουρα να παραιτηθεί. Να μην πληρώνεται τζάμπα. Εκτός κι αν πείσει, εκτός από τον εαυτό του, ότι για κάποιο λόγο η χώρα χρειάζεται την παρουσία του.


Διαβάστε ακόμα:

ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ