''ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ, ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ!'', Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ

 

Τίτλος πρωτοσέλιδος στην εφημερίδα που πουλάει παναθηναϊκή τρέλα. ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ. Αυτό το εφιαλτικό για κάθε σώφρονα βάζελο σύνθημα το είδα με μεγάλα γράμματα, λόγω του 3-0 της Παναθηναϊκάρας στο Ολυμπιακάκι.

- "Εφιαλτικό γιατί, ρε αποδυτηριάκια''.
Είσαι νέος και δεν ξέρεις. Πιθανόν να μην είσαι τζογαδόρος και γι’ αυτό όχι προληπτικός.
-''Τι εννοείς, αποδυτηριάκια;''.
Ασφαλώς θα σου πω. Δεν θα σ’ αφήσω νηστικό. Να ανοίξω την όρεξη σου και να μη βάλω στο στόμα σου τη μπουκιά σκέτο δηλητήριο.
Το 1996, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός του Γιώργου Βαρδινογιάννη (φώτο με τον αρχισκόρερ Πολωνό Βαζέχα) παίρνει το πρωτάθλημα και τη βραδιά της γιορτής, σα σήμερα 14 Ιουνίου, καπετάνιος και παίκτες ξεσάλωσαν στα μπουζούκια. Μπουκάρουν στο μπουζουκομάγαζο ορδές βάζελων και σ’ εκείνη την πανηγυρική, όμως και τόσο... μοιραία νύχτα, για πρώτη φορά ακούστηκε το στιχουργικό.

Έπρεπε να περάσουν 8 χρόνια κι ένα σερί 7 καταραμένων και διαολοσταλμένων πρωταθλημάτων του Κόκκαλη, για να το ξαναπάρει ο Παναθηναϊκός, επί Τζίγγερ.

Φοβερό, ε; "Ποτέ Ξανά, Πρωτάθλημα στον Πειραιά" και τα αμέσως επτά κατσαρόλια τα πήρε ο αιώνιος αντίπαλος. Δεν ξέρεις πόσοι παναθηναϊκοί το έλεγαν. ''Μας έφαγε τούτο το αξόρκιστο σύνθημα. Το ''Ποτέ Ξανά, Πρωτάθλημα στον Πειραιά''. Όλα τα φαρμάκια του κόσμου στο στόμα εκείνου του βάζελου που πρώτος το φώναξε.

Διαβάστε ακόμα:

Ο ΠΑΟΚ ΣΤΗΝ ΚΟΨΗ ΤΟΥ ΞΥΡΑΦΙΟΥ