ΕΥΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΟΥ… ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΕ!

 

Φαβορί ήταν η Ισπανία. Λόγω κλάσης. Λόγω ανωτερότητας. Γι’ αυτό όλα τα λεφτά οι τζογαδόροι τα ακούμπησαν στην… κόντρα με την Ρωσία. Και για τους μπουκ, άλλωστε, η Ισπανία ήταν πολύ κοντά στη νίκη.

Τι θα μπορούσε να κάνει με τη δύναμη της και το… τρεχαλητό της η Ρωσία, μάλιστα χωρίς να… τρέξει. Απεναντίας! Οι διοργανωτές και γηπεδούχοι «έδωσαν» συνειδητά και σκόπιμα το παιχνίδι στους Ισπανούς. Όλο το γήπεδο στους αντιπάλους!

Οι Ισπανοί, όμως, χωρίς να τους ανταγωνίζονται οι Ρώσοι περιοριζόντουσαν σε μια θλιβερή κατοχή της μπάλας. Απλά άλλαζαν το τόπι, χωρίς καν τη σκέψη να επιτεθούν. Να πιέσουν. Να φτιάξουν φάση για γκολ.

Ένα νερόβραστο θρίλερ! Παιχνίδι αναμονής. Από τους κατακουρασμένους Ισπανούς και τους Ρώσους που σκόπιμα, υπολογιστικά, με τέσσερις γραμμές άμυνας ακολουθούσε το άκαπνο και ρελαντί ρυθμό των Ισπανών.

Ευτυχώς για την Ισπανία που αποκλείστηκε. Γιατί να προχωρούσε ακόμα στο μουντιάλ; Υπήρχε σοβαρός κίνδυνος να διασυρθεί από έναν άλλον αντίπαλο. Ορεξάτο, απαιτητικό. Ο αποκλεισμός από την Ρωσία ήταν μάλλον «αξιοπρεπής», τουλάχιστον δεν έχασε, παρά την κόπωση τους οι Ισπανοί τελείωσαν χωρίς ήττα και το γολγοθά της παράτασης.


Διαβάστε ακόμα:

ΕΜΕΙΣ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΣΑΣ! ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ;