ΤΖΑΜΠΑ ΠΡΟΒΟΛΗ ΜΕ ΛΕΦΤΑ ΤΗΣ ΕΡΤ

 

Ξεκίνησε η προετοιμασία των ομάδων εν όψει του προσεχούς πρωταθλήματος, το οποίο είναι άγνωστο αν θα αρχίσει και με ποιες ομάδες. Η πλάκα. Η χοντρή πλάκα αν ληφθεί υπ' όψιν ότι ο υποτίθεται αρμόδιος υφυπουργός ψάχνεται να βολέψει τις άστεγες τυηλεοπτικά ΠΑΕ με συμβόλαιο της δημόσιας ΕΡΤ. Κανένας συνττονισμός κυβερνητικός. Έπρεπε ο άλλος σύντροφος υπουργός, Παπάς στο όνομα, να προβλέψει στην προκήρυξη για τα ιδιωτικά κανάλια και την υποχρέωση να αγοράζουν τα τ.ν. .δικαιώματα τριών ΠΑΕ τουλάχιστον.

Ο ανύπαρκτος ''υφυπουργός αθλητισμού'', και γαμώ το αξίωμα να πούμε, έκανε το δικό του κόλπο. Προτείνει σχέδιο αναδιάρθρωσης, αναβάθμισης, γενικώς αναδάσωσης του πρωταθλήματος και ο πονηρός ήδη μάζεψε όλο το χαρτί. Μόνος του έπαιξε, ο ίδιος όρισε την απόδοση στο στοίχημα, και χωρίς να ποντάρει ούτε ρούβλι, έκανε παντελόνι όλα τα λεφτά στο τραπέζι. Εξασφάλισε και γαμώ τη προσωπική προβολή. Επειδή δεν υπάρχουν μέσα να τον βάλουν στη θέση του.
Το κόλπο. Ο τίποτας. Ο εντελώς άεργος. Ο μηδέν δραστηριότητα. Ο ουδέν αποτέλεσμα στη θητεία του. Κι όμως! Τα ΜΜΕ της πλάκας του άνοιξαν τη γκαραζόπορτα της δημοσιότητας σ’ αυτόν τον Βασιλειάδη. Περάστε, κύριε υπουργέ, με το αριστερό ύφος, τη σοφιστικέ φάτσα, το κουλτουρέ γυαλικό, άλλωστε ξέρουμε από παλιά την αγωνία σας για το καλό του ποδοσφαίρου. Εδώ ακούγεται από το βάθος ο ήχος από μάπες σε μπούτια..

Μιλάμε για καραμπινάτο σκάνδαλο. Ο κανένας, ο δεν υπάρχει, αυτός ο Βασιλειάδης για το πώς να γίνεται το πρωτάθλημα να… ενδιαφέρεται περισσότερο από τους παεάρχες. Όπως λέμε καναλάρχες, εκδοτάρχες, κομματάρχες, γενικώς άρχες. Σκάνδαλο που βέβαια χρεώνεται κυρίως στην ντόπια ποδοσφαιρική κοινότητα, όχι τόσο στον κομματικό τυχοδιωκτισμό του συριζαίου.

Αν είμασταν σ’ άλλη χώρα; Δεν θα κυκλοφορούσε ασύδοτος αυτός ο Βασιλειάδης. Να τολμούσε να επιδοτήσειει ιδιωτικό, όχι κρατικό, ημικρατικό, παρακρατικό πρωτάθλημα, με λεφτά του δημοσίου. Της ΕΡΤ, δηλαδή των φορολογουμένων. Ούτε στα σοβιέτ δεν γίνεται αυτό.

Να ξέρεις, σύντροφε αναγνώστη, ποια μήντια διαβάζεις, ακούς, μπανίζεις. Ποιο πρωτάθλημα πληρώνεις ως συνδρομητής καναλιού. Σε ποιο πρωτάθλημα ποντάρεις τζογαδόρικα λεφτά. Η αναξιοπιστία της αναξιοπιστίας. Βρες άκρη.

Έτσι που λες, σύντροφε αναγνώστη. Αντί να του φορέσουν κουδούνια σ’ αυτόν τον Βασιλειάδη και να τον περιφέρουν κοροϊδευτικά στους δρόμους, τον πήραν στα σοβαρά. Συζήτησαν μαζί του οι επίσης της πλάκας άνθρωποι των ΠΑΕ. Τόσο νούμερα είμαστε. Είμαστε, ναι εμείς, όχι οι… άλλοι. Είμαστε.

Το ελληνικό δημόσιο, μαλάκας όρθιος, για χρόνια ολόκληρα οικονομικά ενισχύει σταθερά και σε ετήσια βάση το μαγαζί σύριζα, γιατί; Να προετοιμάζεται, αν χρειαστεί να αναλάβει ευθύνες κυβερνητικές. Και, βέβαια, να εφαρμόσει τις αρχές του και το πρόγραμμα του ως κόμμα της αριστεράς.

Ποτέ ο σύριζας δεν προβληματίστηκε στο με πόσες ΠΑΕ να διεξάγεται το πρωτάθλημα. Δεν υπήρξε ποτέ… δέσμευση στον λαό σχετικά με τη μείωση του αριθμού των ομάδων. Και, μάλιστα, ότι θα τις χρηματοδοτεί με τηλεοπτικό συμβόλαιο. Γιατί ξηγιέται σήμερα έτσι ο μνημονιακός ωραιοπαθής Βασιλειάδης; Για τη λεζάντα του. Κάνει ό,τι μπορεί κι αυτός να αλλάξει την Ελλάδα.


Διαβάστε ακόμα:

O ΠΑΟΚ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΑΕΚ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ