ΜΕΓΑΛΟΣ Ο ΜΟΝΤΡΙΤΣ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΡ…

 

Η Αργεντινή απέτυχε στο μουντιάλ. Το 2014 ήταν φιναλίστ, στην Ρωσία όλοι, μέσα και οι μπουκ, περίμεναν κάτι παρόμοιο, τουλάχιστον. Το ίδιο και η πρωταθλήτρια Ευρώπης 2016 Πορτογαλία με τον Ρονάλντο μέσα. Έμεινε από λάστιχο. Η δε Βραζιλία, με Νεϋμάρ, ήταν το μεγάλο, το πρώτο φαβορί στο μουντιάλ, αλλά κι αυτή επέστρεψε πρόωρα στο σπιτάκι της.

Λέμε για τις τρεις χώρες με τους τρεις πρώτους παικταράδες στον κόσμο. Τους τρεις σταρ. Τον Μέσι, τον Ρονάλντο και τον Νεϋμάρ. Αυτοί οι 3, στην εποχή μας είναι με διαφορά οι κορυφαίοι σε αξία, σε αναγνωρισιμότητα και σε… σταριλίκι. Τα μήντια τους αντιμετωπίζουν ως χολυγουντιανούς αστέρες, σαν ροκ-σταρ.

Ο Μόντριτς; Ποιος Μόντριτς! Ο Κροάτης Λούκα έχει συμπεριφορά εργάτη στο γήπεδο. Μια φιγούρα που όσο κι αν κάνει δημιουργικό και ποιοτικό ποδόσφαιρο, περνάει μάλλον απαρατήρητος. Δεν έχει κοψιά, φτιάξη πρωταγωνιστή, με μαγνητισμό και λάμψη. Ας είναι παικταράς. Ο αξιόπιστος. Ο αρχηγός. Ο ηγετικός. Ο συντονιστής, που δίνει πνοή στους συμπαίκτες του. Που θα τον βρεις και… εκτός φάσης. Και εκτός θέσης. Παντού παρών.

Δεν έχει το χτένισμα του Βραζιλιάνου Νεϋμάρ ο Μόντριτς. Ούτε την κορμάρα του Ρονάλντο, που την λατρεύουν οι gay όπου γης. Πως, λοιπόν, να τον αντιμετωπίζουν όπως τον πράγματι καλύτερο στον κόσμο, τον Μέσι; Μόντριτς είναι και θα περιοριστεί στα 7 εκατομμύρια το χρόνο εισόδημα, σε οικονομικές απολαβές θα μειονεκτεί σε σύγκριση με την αγαπημένη τριάδα των πολυεθνικών και των διαφημιστών.

Ο ΜΟΝΤΡΙΤΣ γεννήθηκε Σεπτέμβριο του 1985, ύψος 1μ. 72, και στη Ρεάλ βρίσκεται από το 2012, αφού έπαιξε τέσσερα χρόνια στην λονδρέζικη Τότεναμ.

Διαβάστε ακόμα:

ΧΑΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΑ… ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ