ΟΤΑΝ ΛΕΙΠΕΙ Η ΓΑΤΑ, ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ…

 

Σύμφωνοι. Η Γαλλία άξιζε το κύπελλο. Και η Κροατία στον τελικό απέδειξε με το παραπάνω ότι δίκαια έφτασε τόσο ψηλά. Κι αν κέρδιζαν οι Βαλκάνιοι μόνο έκπληξη δεν ήταν.

Με τα καλύτερα λόγια μίλησαν σχετικοί κι άσχετοι για το μουντιάλ της Ρωσίας. Ότι ήταν υψηλού επιπέδου, ότι χάρισε αναμετρήσεις συναρπαστικές, ότι είχε διαιτησίες σπαθί, ότι ανέδειξε νέες δυνάμεις, όπως το Βέλγιο και την Κροατία. Η αλήθεια μάλλον είναι κάπως διαφορετική.

Ποια αξία να έχει ένα μουντιάλ χωρίς την Ιταλία και την αξιοσέβαστη Ολλανδία. Με τον πρόωρο αποκλεισμό της Γερμανίας. Με την απροετοίμαστη Ισπανία. Με την προβληματική Βραζιλία. Με μια Αργεντινή που δεν θα την έσωνε ούτε και ο Μαραντόνα στα ντουζένια του, διότι εκτός του Μέσι ήταν όλοι άλλοι κάτω από το μέσο όρο.

Ελείψασιν οι κάτοι, κι εβγήκασιν οι ποντικοί στο μεϊντάνι. Έλειψαν οι γάτοι και βγήκαν οι ποντικοί στην πλατεία. Όταν λείπει η γάτα, χορεύουν τα ποντίκια.

Στη Ρωσία φάνηκε η κρίση του μουντιάλ! Δεν αναφέρομαι στο ποδόσφαιρο, αλλά στην κορυφαία διοργάνωση του. Κι είναι επόμενο να μην πατάνε γερά σε μουντιάλ οι ισχυροί, τα βαρειά χαρτιά του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Επειδή πληρώνουν περισσότερο το κόστος της κόπωσης.

Οι παραδοσιακές δυνάμεις στηρίζονται σε παίκτες που προέρχονται από τα κλαμπ της αφρόκρεμας. Άρα, πριν από το μουντιάλ τα έχουν δώσει όλα στα πιο σκληρά πρωταθλήματα και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Μπράβο στην Κροατία, που πληθυσμιακά είναι μια… κωμόπολη των Βαλκανίων. Μπράβο και στο Βέλγιο των 10 εκ. που παρουσίασε επίσης αξιοθαύμαστο και αξιόμαχο σύνολο. Ακόμα και η Γαλλία, που συγκαταλέγεται στη βαρειά βιομηχανία της μπάλας και με παροχή υπηρεσιών από την Αφρική, τα παιδιά των πρώην αποικιών, τι θα έκανε αν η Γερμανία ήταν Γερμανία. Η Βραζιλία ήταν Βραζιλία. Η Ιταλία του χρυσού παρελθόντος. Η Αργεντινή της Αργεντινής κι όχι μιας ποδοσφαιρικής χρεοκοπίας.


Διαβάστε ακόμα:

ΑΝ ΦΑΓΩΘΗΚΕΣ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ…