ΣΤΑ ΤΥΦΛΑ Ο ΠΑΟΚ ΜΕ ΒΑΣΙΛΕΙΑ

 

Ο κυπελλούχος ΠΑΟΚ ανοίγει το χορό της νέας σαιζόν 2018-19. Μεθαύριο Τρίτη δίνει στην Τούμπα το πρώτο κανονικό παιχνίδι ελληνικής ομάδας στην Ευρώπη. Λέω “κανονικό” κι όχι “επίσημο”, διότι έχω μανία με τη χρήση της σωστής λέξης.

Τι θα πει “επίσημο”; Δεν υπάρχουν επίσημοι, ημιεπίσημοι, ανεπίσημοι αγώνες. Τα παιχνίδια είναι πρωταθλήματος, κυπέλλου, ευρωπαϊκά, όχι… “φιλικά”, άλλη μαλακία που λένε για τα ματς προετοιμασίας.

Επί του θέματος. Τι θα κάνει ο ΠΑΟΚ με την Βασιλεία, της τρίτης μεγαλύτερης πόλης της Ελβετίας μετά τη Ζυρίχη και την Γενεύη;

Καμία έκπληξη αν ο ΠΑΟΚ την καταπιεί την Μπαζλ, έτσι όπως την ξέραμε εμείς οι παλιοί. Υπάρχουν, όμως, ερωτηματικά που κάνουν στην άκρη τη “λογική” των προβλέψεων. Κατ’ αρχήν, η Βασιλεία είναι “ομάδα τσάμπιονς ληγκ”, με παρουσίες σ’ αυτή τη διοργάνωση που στερείται ο ΠΑΟΚ. Από την άλλη η ελβετική ομάδα είναι στη φάση της μανούρας.

Ο προπονητής της Βασιλείας έχει ανασφάλεια, μήπως τον απολύσουν. Στην προετοιμασία η ομάδα έδειξε ότι δεν πατάει καλά. Ανοικτή η κόντρα της εξέδρας με τη διοίκηση. Ο ΠΑΟΚ; Χωρίς σοβαρό πρόβλημα και με ηθικό ακμαίο.

Όλα αυτά δεν είναι τίποτα άλλο παρά θεωρία, άλλωστε μιλάμε για ποδόσφαιρο.

Διαβάστε ακόμα:

ΕΔΩ ΙΒΑΝ, ΕΚΕΙ ΙΒΑΝ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο… ΠΑΠΑΣ!