Η ΛΟΥΚΕΡΝΗ ΔΕΝ... ΒΟΗΘΗΣΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

 

Το ερωτηματικό Ολυμπιακός μετά το 4 - 0 του πρώτου αγώνα μ' αυτήν την αόρατη στο γήπεδο Λουκέρνη παραμένει ερωτηματικό και μετά το 3 - 1 της ρεβάνς. Καθαρές νίκες και οι δυο, όμως δεν επιτρέπουν μια πρώτη, επί της ουσίας, κριτική για τον νέο, κι αυτή τη σαιζόν, Ολυμπιακό. Μόνον οι τολμηροί και οι αιώνιοι χαζοχαρούμενοι επιχειρούν να αμολάνε συμπεράσματα επειδή η ομάδα έσχισε αντίπαλο ανύπαρκτο.

Πόσο ζυγίζει ο Ολυμπιακός εν όψει του προσεχούς πρωταθλήματος; Αυτό είναι το ζητούμενο. Αυτό μας ενδιαφέρει. Ε, η λόγω Λουκέρνη δεν μας βοήθησε. Είδαμε το απόλυτο μοντέλο της ΜΗ ομάδας. Ένα αξιολύπητο πράμα που με την παρουσία της προσβάλει την εικόνα ευρωπαϊκής αναμέτρησης. Δηλαδή, τι; Επειδή η Λουκέρνη βρίσκεται στην Ευρώπη σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε ευρωπαϊκή αντίπαλο; Όχι, βέβαια.

Και η Πάτρα και ο Βόλος στην Ευρώπη είναι, όχι στη Μέση Ανατολή και την Έξω Αυστραλία. Με κάποια ομάδα από τα Κύθηρα ή τα Καμμένα Βούρλα, μια Γ' εθνικής να έπαιζε ο Ολυμπιακός σίγουρα θα έβρισκε μεγαλύτερη και πιο αξιόπιστη αντίσταση.

Δεν κατάλαβα. Επειδή η Λουκέρνη, μια μικρομεσαία πόλη, έχει την περίφημη ξύλινη γέφυρα στη λίμνη της, θα την βάλω ίσα και όμοια με τον Παναιτωλικό και την Απόλλωνα Αθηνών; Για τον Ολυμπιακό δεν το συζητάω.

Τα σπουδαία την προσεχή Πέμπτη. Είναι απίθανο η επόμενη αντίπαλος του Ολυμπιακού να είναι ομάδα φιάσκο σαν την Λουκέρνη. Να μην είναι σε θέση να οργανώσει επίθεση, αντεπίθεση, αλλά και να αμυνθεί. Συμπέρασμα - αποκάλυψη: Και στα κύπελλα Ευρώπης κυκλοφορούν νούλες.

Διαβάστε ακόμα:

ΑΕΚ ΚΑΙ ΠΑΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩΠΗΣ