Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ… ΙΒΑΝ

 

Δεν το έχω ξαναδεί, χωρίς υπερβολή. Συνέβη στο χθεσινό παιχνίδι Ολυμπιακός- Μπέρνλυ, όταν η ελληνική ομάδα προηγείται 1 – 0. Το κοράκι κάνει το κορόιδο σε πέναλτυ σε βάρος της αγγλικής ομάδας και μετά από τρία λεπτά δίνει ανύπαρκτο πέναλτυ υπέρ της Μπέρνλυ. Απίστευτο. Σ’ αυτή την περίπτωση, τι κάνουν οι ποδοσφαιριστές, προπονητής, άνθρωποι του πάγκου, ο πρόεδρος της ομάδος; Τίποτα. Αυτό κάνουν. Τίποτα.

Και να γνωρίζουν ότι ο διαιτητής είναι στημένος. Όχι ότι έκανε ανθρώπινο λάθος. Αυτό θα κάνουν. Το τίποτα. Ό,τι άλλο δεν το συζητάμε. Σε σφάζει η σφυρίκτρα και το βουλώνεις. Αυτός είναι ο γραφτός και άγραφτος νόμος της FIFA και της UEFA. Άμα γουστάρεις. Διαφορετικά μη δηλώνεις συμμετοχή στις διεθνείς διοργανώσεις.

Εκτός κι αν είσαι Ιβαν Σαββίδης και μπουκάρεις με το κουμπούρι. Αν αυτό γινόταν σε αγώνα ευρωπαϊκό, τότε ο ΠΑΟΚ θα αποκλειονότανε για πέντε χρόνια, ακόμα κι αν η μαυροφόρα του στερούσε τη νίκη, την πρόκριση, το πρωτάθλημα κόσμου. Ο Μαρινάκης τι έκανε χθες στο Καραϊσκάκη, όταν ο Σλοβένος ρέφερυ έδωσε το μαϊμού πέναλτυ στην Μπέρνλυ; Κατέβηκε μέχρι τον πάγκο της ομάδας του. Μέχρι εκεί! Δεν ''πάτησε'' τον αγωνιστικό χώρο. Για ποιο λόγο;

Να τον δει ο διαιτητής και να… τρομάξει. Να τον δουν οι παίκτες και να μη αισθάνονται μόνοι και απροστάτευτοι. Να τον δουν οι οπαδοί και να νοιώσουν υπερήφανοι για την προεδράρα τους και τα κιλά του. Για ποιο λόγο;

Ασόβαρα πράγματα. Γραφικότητες. Ελληνικούρες. Το μόνο που δικαιολογείται είναι το τηλεφώνημα διαμαρτυρίας που έκανε ο Μαρινάκης στον Θόδωρο Θεοδωρίδη, πρώτο βιολί της UEFA, για να τα πει αυτός στον πρόεδρο του και συμπατριώτη του Σλοβένου διαιτητή.

Διαβάστε ακόμα:

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΠΟΙΑ BURNLEY!