ΤΙ ΕΙΔΕ Ο ΠΑΟΚ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΠΤΗ ΤΟΥ

 

Κερδίζει ο ΠΑΟΚ την Μπενφίκα και μεμιάς αλλάζουν όλα. Η νύχτα γίνεται ημέρα. Γίνεται αυτό; Στο ποδόσφαιρο, ναι.

Χάνει ο ΠΑΟΚ, αποκλείεται και με μεμιάς το σκοτάδι γίνεται πιο κατάμαυρο. Μα, είναι δυνατόν ένα αποτέλεσμα, μονάχα ένα αποτέλεσμα, μια νίκη, μια ήττα να γεννήσει το… θαύμα στους τυφλούς; Να τους κάνει περισσότερο στραβούς.

Ναι, γίνεται το αποτέλεσμα ενός παιχνιδιού, και μόνο αυτό, να προκαλέσει λιποθυμία, ναυτία, ίλιγγο, τυμπανισμό, ενθουσιασμό, ευδαιμονισμό. Το άσπρο, μαύρο και αντίθετα. Να σβήσει επιτόπου τη φωτιά που έχει φουντώσει και με δυνατό άνεμο. Να βρίσκεται ο άλλος στη χαβούζα και να νοιώθει σε παράδεισο. Να τρώει σκουληκιασμένα κουκιά και να γεύεται αστακό. Να είναι δακτυλοδεικτούμενος καρπαζοεισπράκτορας και να κυκλοφορεί σαν τον Βεληγκέκα.

Μια άλλη μέρα, τρισευτυχισμένη ολότελα, ήταν για τον ΠΑΟΚ μέχρι την ώρα της αναμέτρησης με την Μπενφίκα. Χρειάστηκαν κάποια δεκάλεπτα για να ''μιλήσει'' το γήπεδο. Να βγει η αλήθεια που πονάει και βέβαια θα περάσει στο ντούκου. Εντελώς. Επειδή απουσιάζει κάθε διάθεση να την δουν, να την ακούσουν.

Ναι, το γήπεδο, όπως μια ταινία, ένα βιβλίο φωτίζει αλήθειες, για όποιον έχει μάτια ανοικτά και σκέψη καθαρή. Τι μας είπε το 4 – 1 της Μπενφίκα; Αν ψάχνετε την αλήθεια ξεχάστε τους πολιτικούς. Τα κόμματα. Τη Βουλή. Ό,τι σαλιαρίζει για όνειρα, οράματα, ελπίδες, δεσμεύσεις. Αυτά είναι λόγια. Μόνο λόγια. Άδεια λόγια.

Ο ΠΑΟΚ, και μπράβο του προκρίθηκε σε βάρος δυο δυνατών αντιπάλων, αποκλείστηκε διότι δεν ήταν άξιος να συνεχίσει αυτός. Τόσο απλά είναι τα πράγματα. Αν θέλει να φτάσει σε ανώτερο επίπεδο να δει τι του λείπει.

Πιο εύκολο το έργο του προβληματισμού είναι στην ΑΕΚ. Γιατί πέρασε στο champions league και με καλή ψυχολογία πολύ καλύτερα να δει τις αδυναμίες της.


Διαβάστε ακόμα:

ΓΙΑΤΙ Ο ΠΑΟΚ ΕΙΝΑΙ… ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ