ΤΟ ΦΙΑΣΚΟ ΜΠΕΡΜΠΑΤΩΦ ΚΑΙ Ο ΓΙΑΓΙΑ ΤΟΥΡΕ

 

Μετά από 12 χρόνια θυμήθηκαν στον Ολυμπιακό τον Τουρέ. Τι να τον κάνει τον μπάρμπα ο Ολυμπιακός, όταν ξεκίνησε, λέει, με νέα πλάνα, με πιο νεανικό αίμα. Δεν το συζητάς ότι ο Αφρικανός είναι παικταράς. Ο καπετάν παίκταρος.. Λαμβάνεις, όμως, υπ΄όψιν τα καταραμένα μικρόβια που γεννιώνται στους παίκτες της ομάδας με μικρότερο συμβόλαιο.

Δηλαδή, τι; Κουβαλάει τόσο βαριά μαγκιά η ΠΑΕ που περιμένει να τα δίνουν όλα σε κάθε παιχνίδι οι παίκτες π.χ. ακόμα και των 800.000 ευρώ με τον συνάδελφο τους που έχει τριπλάσιες απολαβές; Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Ο Χριστοδουλόπουλος, για παράδειγμα, έκλεισε με μια πεντακοσαρού, πακέτο καλύτερο απ’ αυτό στην ΑΕΚ. Πώς να την είδε τη δουλειά, είναι το ακαδημαϊκόν ερώτημα, με την άφιξη του Τουρέ; Και οι μικροί του Ολυμπιακού προορίζονται να δένουν τα κορδόνια του Τουρέ;

Ο Φορτούνης είναι σήμερα η φίρμα του Ολυμπιακού. Να τον είχε σπρώξει κι αυτόν στην αγορά, να τον παραχωρούσε, να έχει κάποιο νόημα η μεταγραφή Τουρέ. Κι αυτός, από τα 15 εκ. το χρόνο στη Σίτυ με ποιο προσωπικό κίνητρο να συνεχίσει στα 36 πια πατημένα με τον Ολυμπιακό; Για την ιδέα του θρύλου, ίσως. Για τη θρησκεία της γαβροσύνης.
Ο Ολυμπιακός, πάντως, υποτίθεται με τον Γιάγια Τουρέ έκανε πανάκριβο συμβόλαιο με σκοπό να βγάλει τα λεφτά του, όχι να πουλήσει μούρη πρωτοσέλιδη. Και με τη βεβαιότητα ότι δεν θα επηρεαστεί η απόδοση κάποιων ποδοσφαιριστών, από τους οποίους περιμένει πολλά. Δεν θα επαναληφθεί στον Ολυμπιακό το φιάσκο του 35χρονου Μπερμπάτωφ στον ΠΑΟΚ.

Διαβάστε ακόμα:

Η ΑΕΚ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ... CIA ΚΑΙ THΣ ΜΟΣΑΝΤ